İZ GAZETE- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki Gümüşhane Kelkit Çimenli Köyü Derneği'ne olan ziyaretinde Oy ve Ötesi Derneği'ni hedef alarak, "Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bunların oraya girip sandıklarda oy kullanan insanlara baskı yapmaları seçim hukukuna aykırıdır. Siz Gezici'siniz, biz sizi biliyoruz. Siz seçimi karıştırmak için oradasınız" dedi.

Oy kullanan herkesin hakkı vardır

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Bakan Soylu'ya sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Soylu'ya Himmler göndermesi yapan Yücel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Suç İşleri Bakanı SS, demokratik seçimlere halel gelmemesi için son 9 seçimdir siyasi partilerle birlikte sandık başında olan "Oy Ve Ötesi" hareketini, yeni düşman ve yeni hedef ilan etmiştir.

Seçimlere önce darbe diyen, şimdi de gizli oy açık tasnif ilkesini çiğnemek maksadıyla taraftarlarına zımnen talimat veren Himmler özentisi Süleyman, özgür seçimlere gölge düşürme çabasındadır. Oy kullanan herkesin, oy verdiği sandığın sayımlarını izlemeye hakkı vardır.

#VatanınıSevenSandığaGelsin

Heinrich Himmler kimdir?

Heinrich Luitpold Himmler, Alman politikacı ve asker. Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisinin liderlerindendi ve 1929-1945 yılları arasında Schutzstaffel'in başkomutanlığını yapmıştı. Üçüncü Reich'ın en güçlü devlet adamlarından ve Holokost'un (Yahudi Soykırımı) baş mimarlarından biriydi.

Editör: Duygu Kaya