Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun partisinin genel merkezinde basın açıklaması düzenledi. Torun açıklamasında iktidarın CHP’li belediyelere yönelik ayrımcı bir tutum sergilediğini vurguladı.

'TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR PARTİZANLIK'

"Tarihte görülmemiş bir partizanlık yaşıyoruz" diyen Torun, "Bunu bir örnekle anlatmak isterim. Belediyelerimiz tüm koca hizmetleri sadece kendi öz kaynakları ile hayata geçiriyorlar. Onun dışında hiçbir devlet desteği yok, kamu bankaları kredi dahil vermiyor. Belediyelerimiz büyük projeleri için yurt dışından kredi bulunca da iktidar onaylamıyor. 4 büyük şehrimizin toplamda 13 projesinin finansmanı iktidardan tek bir imza bekliyor. Bunların toplamı 37 milyar 635 milyon TL’yi aşmış durumda. Şu anda belediyelerimizin bu kredi anlaşmaları iktidardan onay alamıyor. Bu projeler arasında İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri, Adana’da hafif raylı sistem projesi. Muğla’da yenilenebilir enerji ve içme suyu projesi var. İstanbul’da Beylikdüzü, Eyüp Bayrampaşa tramvay hattı gibi 7 büyük proje var" dedi.

'LÜTUF BEKLEMİYORUZ'

Torun açıklamasında, "Bunlar için hazineden para istemiyoruz. Arsa istemiyoruz. Lütuf beklemiyoruz. Sadece tek bir imza atmadıkları için bu projeler başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel bu partizan saray iktidarıdır. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel partizan ve ayrımcı saray iktidarıdır. İmza atmamak için elleri titreyenlerin derdi vatandaşa hizmet değildir. Onların tek derdi var. Aman CHP’li belediyeler iş yapmasın. Biz tüm bu projeleri kendi imkanlarımız ile tamamlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ancak bu hizmet düşmanlığını vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz” dedi.

Editör: Duygu Kaya