CHP Meclis Grubu, grup başkanvekilliği ve Disiplin Kurulu üyelerini belirlemek için basına kapalı toplandı. Grup başkanvekilliği için Ankara Milletvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yarıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in oy kullanmadığı seçimde Murat Emir 66 oy alarak CHP’nin yeni grup başkanvekili seçildi. Sevda Erdan Kılıç ise 48 oyda kaldı.

Partimizi her zaman güçlendirdi

Kılıç konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim. Parti içi demokrasi ve demokratik süreçler her zaman partimizi güçlendirmiştir" dedi.

Kadınlar korunarak değil, mücadele ederek var olmalı

CHP'li Kılıç'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

1999 yılında sandık müşahitliğiyle başlayan siyasi mücadelemde partimin ilçe gençlik kolları yöneticiliği sonrasında İzmir il gençlik kolları başkanlığı, il disiplin kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sekreterliği, iki dönem parti meclisi üyeliği son olarak da iki dönemdir milletvekili; her şeyden de önemlisi baba ocağımızın bacasını tüttüren, çayını demleyen bir parti emekçisi olarak Partimin Grup Başkanvekilliğine aday oldum.

Bu adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim.

25 yıllık siyasi hayatımda kadınların korunarak değil mücadele ederek var olması gerektiğini savundum.

Bu anlayışla mücadelemde hiç kimsenin gölgesine sığınmadım bundan sonra da sığınmayacağım.

Parti içi demokrasi ve demokratik süreçler her zaman partimizi güçlendirmiştir.

Benim de bugünkü adaylığım ilhamını toplumumuzda güneşten önce uyanan kadınların tüm haklarını daha yüksek sesle dile getirme ve yerel seçim boyunca meydanlarda vurguladığımız kadın ve gençlik temalı siyaset anlayışını parlamento kanalıyla; parti içinden ülke geneline uzanan bütünleştirici ve kucaklayıcı bir anlayıştan almıştır.

Bu sürece katkı koyan tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, seçilen arkadaşımıza başarılar dilerim.

Editör: Duygu Kaya