CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kurban Bayramı'nda AKP'yle bayramlaşma programında "Çözüm için AKP'yle çalışma" mesajı üzerinden eski CHP Milletvekili, yazar Mustafa Balbay tarafından hedef alındı.

Kılıç'ın "Burada ve Meclis'te çalışacak, bu sorunların çözümü için de her zaman bu ülkenin refahı için aynı masada hep beraber oturabiliriz. Yeter ki ülkenin birliğini, beraberliğini birlikte devam ettirebilelim" ifadelerini kullanması, Balbay tarafından "Demokrasiye ihanet" olarak adlandırıldı.

Kılıç, sert bir metin kaleme alarak Balbay'a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

CHP- AKP bayramlaşmasında İzmirli Vekil Kılıç’tan dikkat çeken sözler: Aynı masada oturabiliriz!

"AKP GENEL BAŞKANI ÖNÜNDE AYAĞA KALKMADIM"

Sözlerini "İktidar partisinin temsilcilerine, toplumun yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik sorumluluklarını bayram nezaketi içinde hatırlattım." ifadeleriyle anlatan Kılıç, CHP'nin Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis'teki yemin töreninde ayakta karşılamasını hatırlatarak törende ayağa kalkmadığını vurguladı.

Yemin Töreni

"Hiçbir makama ve güç odağına dalkavukluk yapmadım." diyen Kılıç, "AKP Genel Başkanı’nın önünde ayağa kalkmadım. CHP üyelerinin bilgilerinin MİT’in denetimine açılmasına itiraz ettim. 13 yıl partimize genel başkanlık yapmış ve yapmaya devam eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve ailesine yönelik organize trol çetelerinin ve bazı parti yöneticilerinin hakaret kampanyaları karşısında sessiz kalmadım, 'dilsiz şeytan' olmayı tercih etmedim. Bunun bedelini de hakaretlere ve linç girişimlerine maruz kalarak ödedim." ifadelerini kullandı.

CHP- AKP bayramlaşmasında İzmirli Vekil Kılıç’tan dikkat çeken sözler: Aynı masada oturabiliriz!
CHP- AKP bayramlaşmasında İzmirli Vekil Kılıç’tan dikkat çeken sözler: Aynı masada oturabiliriz!
İçeriği Görüntüle

KILIÇ'TAN BALBAY'A SERT YANIT

Kılıç, şöyle yazdı:

"Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne siyasette tutunmak için gelmedim. Kendi özel sorunlarına çözüm arayanların yaptığı gibi partiyi bir sığınak, bir koruma kalkanı ya da bir kariyer basamağı olarak da görmedim. 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyken, CHP’nin baraj altında kalmasının yarattığı sorumluluk duygusuyla partimin ve ülkemin geleceği için mücadele etmeye geldim.

Evet, çalıştım. Emek verdim. Ama arkamda beni özel olarak destekleyen bir medya gücü, beni parlatan bir televizyon ya da benim için seferber olmuş bir gazete hiç olmadı. İzmir’de ilçe gençlik kolu yöneticiliği, il gençlik kolu başkanlığı, il disiplin kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sekreterliği, il hukuk komisyonu başkanlığı yaptım, 2015’te milletvekilliği ön seçimine girdim ve 35’inci ve 36’ncı kurultaylarda PM üyeliğine seçildim. Sonunda da CHP milletvekilliği görevini üstlenme onuruna eriştim. Bu, hiçbir zaman planlanmış bir kariyer yolculuğu değildi. Emeğin, mücadelenin ve örgüt iradesinin sonucuydu. Elimdeki gücü de hiçbir zaman örgüte karşı, örgütü dizayn etmek için kullanmadım. "

"AKP ÖNÜNDE EĞİLMEDİM, DALKAVUKLUK YAPMADIM"

"Siyasi hayatım boyunca doğru bulmadığım her konuda tavrımı açıkça ortaya koydum. Merhum Genel Başkanımız Deniz Baykal döneminde il gençlik kolu başkanıyken de disiplin kurulu üyesiyken de itirazlarım oldu, herkesin onayladığı dönemde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanken de itirazlarım oldu ve eyleme de dönüştü. Ancak bunu yaparken hiçbir zaman içeriden ve dışarıdan böyle organize bir linç girişimiyle karşılaşmadım. Görevlerim süresince sorumluluğumu unutmadım. Hiçbir makama ve güç odağına dalkavukluk yapmadım. Sayın Özgür Özel’in genel başkanlığı döneminde de itirazlarım olmuştur. AKP iktidarına karşı yıllarca mücadele etmiş bir siyasetçi olarak normalleşme ve yumuşama politikalarına itiraz ettim. AKP Genel Başkanı’nın önünde ayağa kalkmadım. CHP üyelerinin bilgilerinin MİT’in denetimine açılmasına itiraz ettim. 13 yıl partimize genel başkanlık yapmış ve yapmaya devam eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve ailesine yönelik organize trol çetelerinin ve bazı parti yöneticilerinin hakaret kampanyaları karşısında sessiz kalmadım, “dilsiz şeytan” olmayı tercih etmedim. Bunun bedelini de hakaretlere ve linç girişimlerine maruz kalarak ödedim. En başta da söylediğim gibi, ben hiçbir güç odağının önünde diz çöküp dalkavukluğunu yapmam. "

"ORTAK AKIL ÜRETMEK İKTİDARA ORTAK OLMAK DEĞİLDİR"

"Bayramlaşma programında söylediklerim ise son derece açıktır. İktidar partisinin temsilcilerine, toplumun yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik sorumluluklarını bayram nezaketi içinde hatırlattım. Halkın sorunlarının çözümünün takipçisi olacağımızı ifade ettim. TBMM’nin millet adına ortak akıl üretmesi gerektiğini söylemek, iktidarın politikalarına ortak olmak anlamına gelmez. Muhalefetin görevi iktidara teslim olmak değil; millet adına denetlemek, eleştirmek ve çözüm üretmektir.

Sayın Özgür Özel’in Genel Başkanlığı döneminde verilen Meclis’teki görevlerimin yanı sıra Van, Ağrı, Eskişehir, Aydın ve son olarak da yaklaşık bir ay önceki Erzincan saha görevini nasıl tereddütsüz yerine getirdiysem, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı döneminde verilen bayramlaşma görevini de aynı sorumlulukla yerine getirdim. Dün ne yaptıysam bugün de onu yapıyorum.

Çünkü benim sadakatim kişilere ya da kirli sermayenin güç odaklarına değil; Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerine, demokrasiye, ülkemize ve halkımıza karşıdır. Bu çizgi değişmedi, değişmeyecek."

KILIÇ VE BALBAY NE DEMİŞTİ?

Kılıç, ziyarette şunları aktarmıştı:

Farklı pencerelerden bakabiliriz ama hepimizin gayesi vatandaşlarımızın huzur içinde, refah içinde, bu güzel coğrafyada, bu güzel ülkede birlik, beraberlik içinde yaşaması. Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak da bizim bütün hedefimiz budur. Gönül isterdi ki bu bayram gününde emekli daha çok ikramiye alabilseydi, emekliler kurban kesebilseydi rahat rahat. Kadınlarımız, çocuklarımız gerçekten daha huzurlu bir bayram dönemi geçirebilseydi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ailesi hem gençlerin, emeklinin, işçinin, çiftçinin, kadınların, çocukların, bu ülkede yaşayan herkesin sorunlarına çözüm bulmak için politikalar üretmeye devam edecek. Burada ve Meclis'te çalışacak, bu sorunların çözümü için de her zaman bu ülkenin refahı için aynı masada hep beraber oturabiliriz. Yeter ki ülkenin birliğini, beraberliğini birlikte devam ettirebilelim

Balbay ise Kılıç'ı şu sözlerle eleştirdi:

Kılıçdaroğlu'yla nasıl yol alınabilir?

Kulis bilgileriyle Kılıçdaroğlu kurmaylarını birleştirince şu çıkıyor:

CHP'ye saygın ama müzelik bir yer verilecek!

İş yerinde WhatsApp kullananlara iyi haber: Yargıtay sınırı çizdi
İş yerinde WhatsApp kullananlara iyi haber: Yargıtay sınırı çizdi
İçeriği Görüntüle

Siyasette tutunmak için ciddi çaba harcamış, çalışkanlığıyla bildiğimiz İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç bayramlaşmada AKP heyetine şöyle dedi:

"Sorunların çözümü için ortak çalışabiliriz!"

Ülke güvenliğiyle ilgili konularda elbette bütün partiler ortak bildiriler yayımlayabilir, bir araya gelebilir. Ancak demokrasilerde ana muhalefet, iktidarın çözüm ortağı değil, seçeneğidir!

Seçenek olmaktan vazgeçtiğiniz an millete ve demokrasiye ihanet etmiş olursunuz!

Kaynak: HABER MERKEZİ