CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa' çağrısına katıldığı canlı yayında yanıt verdi.

TELE1 yayında konuşan Murat Bakan, Erdoğan'ın 'yeni anayasa' çağrısıyla ilgili olarak, "Mevzu ilk dört madde değil. Biz bu iktidarla bir anayasa değişikliğine girmeyeceğimizi söylüyoruz. Anayasayı tanımayan, 'AYM kaldırılsın' diyen, kararlarını tanımayan, AYM kararına rağmen Can Atalay'ı cezaevinde tutan bir iktidardan bahsediyoruz. Siz hem anayasal sistemi zorlayacaksınız hem de sonra 'Beraber anayasa yapalım'... Anayasa yapmanın bu iktidarla bir anlamı yok" dedi.

Bu tarihe dikkat: Eski ehliyetler geçersiz olacak
Bu tarihe dikkat: Eski ehliyetler geçersiz olacak
İçeriği Görüntüle

Bakan ayrıca, "Şu anki seçmen tercihlerine baktığınızda Meclis aritmetiği şu anki seçmen kompozisyonunu yansıtmıyor. Anayasayı tanımayan adamla anayasa yapılmaz." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Erdoğan, Budapeşte'deki temaslarının ardından Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Yeni anayasa konusunda çağrı yapan Erdoğan, "Bütün mesele, acaba Cumhuriyet Halk Partisi de bizlerle ortak, müşterek bir sivil anayasa yapma yolculuğuna çıkar mı? Önemli olan bu. Diyoruz ki; gelin el ele verelim" sözlerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekildeydi:

"Komisyonlarımızı kuralım ve bu komisyonlarla beraber sivil anayasayı bir an önce oluşturalım ve milletimize takdim edelim. Hem milli olsun hem yerli olsun. Böyle bir anayasayı inşallah Türkiye görsün, yaşasın. Olmaması için hiçbir sebep yok. İlk dört madde ile ilgili herhangi bir sorun yok. Yani AK Parti olarak bizim böyle bir sorunumuz yok ve diğer siyasi partilerin de hemen hemen birçoğunun böyle bir sorunu yok. Ortada ilk dört madde ile ilgili bir sorun olmadığına göre, sadece yol haritasını belirleyeceğiz. Süratle heyetlerimizi oluşturabiliriz. Başbakanlığım döneminde böyle bir çalışmayı yapmıştık, yine yapabiliriz, fazla vaktimizi almaz."

Kaynak: HABER MERKEZİ