CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sönmez, cezaevindeki Beşikçioğlu’nun, kendisini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na “Siyasete girdiğim için pişmanım, bırakacağım” sözlerini kullandığı, uyuşturucu konusunda ise "Ortamlarda ikram ediyorlar kıramıyorum" dediği iddiasını yalanladı.

“BÖYLE BİR DİYALOG YAŞANMADI”

Sönmez, iddialara ilişkin sert sözler kullanarak şu açıklamada bulundu:

Madenciler Ankara'da kararlı: Haklarımızı almadan eve dönüş yok!
Madenciler Ankara'da kararlı: Haklarımızı almadan eve dönüş yok!
İçeriği Görüntüle

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Erdal Beşikçioğlu’na gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan ve gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle açıkça ifade etmek isteriz ki; söz konusu haberde yer alan diyaloglar Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Erdal Beşikçioğlu arasında kesinlikle yaşanmamıştır. Haberde aktarılan ifadeler gerçeğe dayanmamakta, kamuoyuna gerçekle ilgisi olmayan bir içerik sunulmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Erdal Beşikçioğlu arasındaki ziyaretin içeriğine ilişkin gerçek dışı diyalogların kamuoyuna aktarılması kabul edilemez. Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi adına, gerçeğin peşinden gitmenin ve haberin öznesine söz hakkı vermenin gazeteciliğin vazgeçilmez ilkeleri olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: HABER MERKEZİ