CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Denizli’de gerçekleştirilen CHP İç Ege Bölgesi Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Zeybek, 2029 yerel seçimlerinde hedeflerinin kadın belediye başkanı sayısını en az 136’ya çıkarmak olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin hedefi yüzde 50’nin üzerinde oy almaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı adayımıza yüzde 67’nin üzerinde destek bekliyoruz. Bunu sağlayacak olan örgüt burada. Bunu görüyor muyuz? Evet, görüyoruz arkadaşlar. İçinden geçtiğimiz bu dönemde başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere; direnen, kararlı duran, zerre geri adım atmayan, iktidarın istediği biçimde hareket etmediği için her türlü iftiraya maruz kalan tüm yol arkadaşlarımızla birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle belediye başkanlarımız, örgütümüzle omuz omuza bu millete, ilk yapılacak seçimlerde ülkeyi layıkıyla yöneteceğimiz duygusunu vermek zorundadır.
CHP’Lİ ZEYBEK’TEN 2029 MESAJI
Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak kadın belediye başkanı sayımızı 9’dan 36’ya çıkardık. Kadın siyasetçilere yönelik ahlaksız ve çirkin saldırılara rağmen buradan bir kez daha söylüyorum; 2029 yerel seçimlerinde kadın belediye başkanı sayımızı en az 136’ya çıkaracağız. Bu saldırıların ne bizi ne de siyasetimizi geri götürme ihtimali vardır. Cumhuriyet Halk Partisi toplumu dönüştürecekse, Türkiye’deki 24 yıllık iktidarı değiştirecekse, bunu sağlayacak olan kadınlardır, gençlerdir. Biz onlara güveniyoruz ve sonuna kadar yanlarında duracağız.
Denizli’den sesleniyoruz: Millet ayaktadır. Millet iradesine sahip çıkacaktır. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir baskı, hiçbir iftira bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Bazı arkadaşlarımız bugün özgürlüklerinden mahrum bırakılmış olabilir. Ancak bizler, milletin bize emanet ettiği helal oyları sonuna kadar savunacağız. Karar milletindir. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.”





