Parti kurmayları bu hafta aralarında Muğla, Antalya, Sakarya gibi pek çok yerde adayların ilan edileceğini belirtiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın adının Muğla için öne çıktığı belirtiliyor. Antalya’da da Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ismi tekrarlanıyor. 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; kurmaylar, İzmir’in bugün ele alınabileceğini söylüyor. Parti kulislerinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel gibi pek çok isim İzmir için anılıyor. Ankara’da da İstanbul’da çok sayıda belediyenin ilan edileceği vurgulanıyor. 

BBC Türkçe: İzmir adayı bir sonraki toplantıya bırakılabilir

BBC Türkçe'nin iddiasına göre ise Ankara’da Çankaya Belediye Başkan Adayı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın bir sonraki toplantıya bırakılabilir.

Aralarında Ankara, İstanbul, Hatay, Adana, Mersin, Eskişehir, Aydın büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 600 dolayında il, ilçe belde adayını açıklayan CHP, bugün en uzun toplantılarından birini yapacak. 

Editör: Duygu Kaya