CHP'de Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantılarından partinin yeni süreçte izleyeceği yol haritasına dair kritik kararlar çıktı.

Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında 7 saatlik toplantı arasında açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Zeynel Emre, partinin 81 ilde saha çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Geçmiş dönemde görev alan sandık görevlileriyle iletişime geçilerek hazırlık yapılmaya başlandığını belirten Emre, halihazırda 196 bin sandık görevlisi bulunduğunu belirtti.

Emre, yeni bir hukuki destek ve izleme kurulu oluşturacaklarını belirterek operasyonlar ve partiye yönelen baskıya karşı hukukçularla birlikte kapsamlı bir raporlama ve destek oluşumuna gideceklerini de belirtti.

"BÜYÜK BİR KARARLILIKLA EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Emre, 20 belediye başkanının tutuklu olduğunu ve birçok belediye başkanının görevlerini yapamaz durumda olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

Tırda yüklü mermer bloklar kazada devrildi: 1 işçi yaşamını yitirdi
Tırda yüklü mermer bloklar kazada devrildi: 1 işçi yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

"Biz buralardaki seçilmiş iradeye yönelik saldırıları başından beri bir milli irade yönelik saldırı olduğunu, son yerel seçimde Türkiye'nin birinci partisi olan CHP’nin iktidar yürüyüşünü engellemeye yönelik hamleler olduğunu ifade etmiştik. Ve buna karşı milletimizle birlikte bir arada durarak, meydanlarda mitingler yaparak, dosyalardaki gerçekleri anlatarak, yalanlara karşı gerçekleri haykırarak, toplumu bilgilendirerek bu büyük mücadeleyi yürütüyorduk. Ve geçtiğimiz haftaki en son Ataşehir Belediye Başkanımızın gözaltına alınıp tutuklanmasıyla birlikte başlayan süreçte, belediye başkanlarımızla bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Partimizin kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan Parti Meclisimizi topladık. Bugün yaklaşık yedi saatlik bir PM toplantısı gerçekleştirdik. Görüş alışverişinde bulunduk. Ve ardından da MYK’yı son kez toplayarak başlıklar halinde CHP’nin bundan sonra yapacaklarına yönelik bazı kararlar aldık. Bizim iktidar yürüyüşümüzün ilk adımı neydi dersek esasında 2019’daki yerel seçim başarısı ve belli başlı büyükşehirlerin CHP’nin yönetimine girmesi. biz belediye sayımızı arttırdığımız gibi de iktidar partisi de ciddi oranda belediye sayısı düştü. Ve bu belediyeler iyi işler yaptı. Son iki yıllık dönem içerisinde de her türlü baskıya, engellemeye rağmen verilen sözlerin yüzde 80’ininin üzerinde hedefler gerçekleşti. İki yılda 802 tane kreş açıldı. 78 öğrenci yurdu kuruldu. 173 halk market, halk mandıra işletildi. Etin böylesine bir dönemde çok ucuz şekilde vatandaşın temin edebilmesi sağlandı. 172 kent lokantası açıldı. Bir kara propaganda vardı sürekli. ‘CHP gelirse sosyal yardımlar kesilecek’ diye. Tam olarak sosyal yardımları 4,6 kat oranında arttırdık. Yani bırakın kesilmeyi var olan sosyal yardımlar bizden önceki döneme kıyasla beş kat civarında artmış görünüyor. Biz güçlü belediyeciliğe devam edeceğiz. Sosyal hizmetlerimize devam edeceğiz. Büyük bir kararlılıkla almış olduğumuz yerlerdeki emanete sahip çıkacağız."

"196 BİN SANDIK GÖREVLİMİZ VAR"

"CHP, 4 Mayıs günü itibarıyla 81 ilde saha çalışmasına başlayacak. Bu kapsamda elbette ki yürüyen davalarda nöbet usulüyle, Meclis’te nöbet usulüyle arkadaşlarımız görevlerini gerçekleştirecekler. Ama MYK üyeleri, YDK üyeleri, PM üyeleri, CAO’daki arkadaşlarımız, sahadaki il ve ilçe başkanlıklarının koordinesiyle birlikte halkımızla buluşacağız ve ülkenin gerçeklerini anlatacağız. Yaşadıklarımızı birinci elden kendileriyle paylaşacağız. Burada bir hazırlık daha yaptık. Bizim biliyorsunuz sandıklarda görevli olarak 196 bin sandık görevimiz var. Bu 196 binin önemli bir kısmını güncelledik. 186 bininin tekrar görev yapacak şekilde iletişime geçildi, görevlendirmeler yapıldı. Bunlar içerisinde de 106 bin sandık görevlisi, kendi sandık saha bölge içerisinde görevlendirilen arkadaşlarla birlikte aktif bir şekilde saha çalışmasına katılacak. Ve bunu bir sonraki seçime kadar sürmesini hedefliyoruz. Yani CHP, yüz binlerce görevlisiyle birlikte 81 ilde, bir dahaki seçim ortamına kadar ki biz bir an evvel seçimin gelmesi için de gerekli çalışmayı, çabayı sergilemeye devam edeceğiz. Orada sandık görevlilerimizle birlikte, parti yetkililerimizle birlikte emanetin asıl sahibine gerçekleri anlatacağız. Biz Türkiye'nin problemlerinin çözümüne ilişkin de ciddi hazırlık içerisindeyiz. Her başlıkta oluşturduğumuz politika kurulları var. Yeni dönem parti programımız var. Bu kapsamda da ülkenin sorunlarına nasıl CHP çözüm getirir? Neler vaat eder? Bunları da yurttaşlarımızla açık bir şekilde paylaşacağız. CHP olarak asla durmayacağız, asla pes etmeyeceğiz, asla boyun eğmeyeceğiz. Elbette bu yolda belki de bedel ödeyenler olacak, bundan önce olduğu gibi. Partimize yönelik farklı saldırılar da olabilir. Ama tüm bunlar karşısında cesaretle, adalet için çalışmaya devam edeceğiz."

PARTİDE 30 AF TALEBİ VAR

Öte yandan Emre, partideki af taleplerine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:
“Tam rakam olarak 30 civarında. Geçmişte çeşitli nedenlerle partiden ihraç edilmiş ama PM’ye başvurmuş, bizim tüzüğümüz gereği bağışlanma talepleri var ve dosyaları görüşülmüş. Eğer kendi il ve ilçesindeki yöneticiler de bu duruma olumlu bakıyorsa biz o bağışlanma taleplerini genel itibarıyla kabul ediyoruz bir süre sonra. Bir şans daha veriyoruz. Dolayısıyla 30 civarında bu yönde düzenleme oldu.”

Kaynak: ANKA