CHP, ‘Kızılay'ın deprem sonrası acil bir kamu hizmeti olarak halka ulaştırması gereken yiyecek ve çadırları sattığı' iddialarının araştırılmasına yönelik Meclis araştırma önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi.

Kızılay'ın deprem sonrası çadır, gıda satışının ortaya çıktığını belirten CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Kızılay yöneticilerinin sabıkaları o kadar kalabalık ki… Çadır ve gıda satma bu dönemde deşifre oldu. Şimdi Kızılay'da vergi kaçakçılığı yapılıyor, şartlı bağışlarla. Bir kişi, bir şirket neden bir kurum üzerinden şartlı bağış yapar? Eğer gerçekten gönlünden geçiyorsa gider bağış yapacağı kuruma bağışı yapar. Kızılay'ın üzerinden şartlı bağış yapıyor. Ben Kızılay'a bağış yapacağım, ama sen bu bağışı kullanamayacaksın… Peki ne yapacağım? O bağışı benim öngördüğüm vakfa, cemaate, tarikata ya da kuruma vereceksin. Kızılay vergiden muaf olduğu için vergi kaçakçılığı…” diye konuştu.

Konu ile ilgili söz alan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise “Tarihin en köklü kurumlarından biri olan Türk Kızılay'ında yolsuzluk, usulsüzlük, adam kayırmacılık gibi birtakım iddialarla gündeme gelmektedir. Bu yaşadığımız acılı günlerde de Kızılay'ın deprem bölgesinde çadır ve konserve satışını üzülerek ve hayretle takip etmekteyiz. Kimin malını kime satıyorsunuz. Milletten aldığınızı millete hangi yüzle pazarlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz