Batuhan KAYA/İz Gazete - CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil İnay Kınay, seçim çalışmaları kapsamında DİSK EGE Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Kınay’ın ziyaretinde DİSK EGE Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK İzmir Şube Başkanları ve DİSK üyeleri hazır bulundu. Kınay, ziyaretinde sol ve devrimci bir aileden geldiğini vurgulayarak, “Seçildiğim takdirde emek en yüce değer olarak muamele görecek ve Karabağlar Belediyesi’nde çalışan tüm işçilerle omuz omuza yol yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kınay’la birlikte ziyarete katılan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, “DİSK’in bütün mücadelelerinde kol kola, omuz omuza yollarda yürüdük. Ağabeyim Yücel Sarısöz sayesinde DİSK’in kortejlerinde kol kola yürüdük, her 1 Mayıs’ta vardım ve aranızda olmak bana heyecan veriyordu. CHP’de en yüce değer emektir, alın terini önemseyen bir parti, işçi kardeşlerimizle beraber Karabağlar’da İzmir’de kente birçok şey kattığınıza inanıyoruz. CHP hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene kadar çalışan bir örgüte sahip. Sizlerle beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Karabağlar modeli Türkiye’ye örnek olacak”

Karabağlar’da yaratacağı değişim ve dönüşümün Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Kınay, “Karabağlar İzmir’in, Türkiye’nin seçimidir. Bizim Karabağlar’da vereceğimiz cevap en güçlü cevap olacak. Karabağlar’da siyasi bir adaya, kayyıma karşı mücadele ediyoruz. Mücadelemizi kazandığımızda, birlikte üretmek, birlikte var olmak için o koltuğa oturacağız. Bundan sonraki süreçte de imkanlar içerisinde neler yapabileceğimizi göreceğiz, en iyi şartları sağlayacağız ve Karabağlar’da Türkiye’nin değişimini başlatacağız. Türkiye’nin demokrasisini ortaya çıkaracak bir modeli Karabağlar’da uygulayacağız ve bu model sadece binaların değil yaşamın değiştiği bir Karabağlar yaratacak” dedi.

DİSK’ten Kınay’a 2’nci raunt desteği

2023 genel seçimlerinden sonra herkesin umudunun kırıldığını ancak 2’nci raunt için sahada olacaklarını ve AKP’ye karşı mücadele edeceklerini açıklayan DİSK EGE Bölge Başkanı Memiş Sarı, “2019 yılında bu ülkede bir yerel yönetimler seçimi oldu ve CHP genel ittifakla 11 Büyükşehir olmak üzere, ülkenin yüzde 70’ine denk gelen seçimleri kazandı. O günden bugüne kadar hepimizin AKP’den kurtulma umudu vardı.5 yıllık süreç içerisinde biz kendi geleneklerimize bile ‘dur’ diyerek birçok eylemi yaptırmadık. 14 ve 28 Mayıs’ta bu ülkedeki oligark ve faşistlerin sol, sosyalistlerin iktidar olmasını istemediğini gördük. Herkesin umudu kırıldı, CHP’de bir değişim oldu. Genel Kurul zamanında dönemsel anlamda bir taraf olmuş olabiliriz ancak aday adaylığı sürecinde sessizliğimizi koruduk. Adaylar kesinleştikten sonra bir sonuç bildirgesi ortaya çıktı, biz yerel yönetimleri karanlığa teslim etmeyeceğiz. Evet, bunu yapmayacağız ve 2’nci raundu almak için sokaklarda olacağız. Kim başkan seçilirse seçilsin, burada, sokakta ve alanda söylediği şeyleri hayata geçirmediği sürece kendi haklarımız ve toplumsal muhalefet için sokakta olmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimler doğru yönetilmezse sol ve sosyalizmi bir rüzgar alıp götürecek. Biz şunu söylüyoruz, eğer Helil Hanım’ın söylediği şeyler pratikte hayata geçmezse, sadece o da değil herhangi bir başkanın söyledikleri hayata geçmezse eyleme bütün DİSK’liler eyleme hazır olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp