CHP MYK tarafından 16 Ocak Pazartesi günü yapılan toplantıda alınan karar, resmi yazıyla CHP İzmir İl Başkanlığına bildirildi. Yazıya göre, CHP İzmir İl Yönetimi görevden alınırken, görevden alınan yönetimin yerine 30 asil ve 30 yedek üyeden oluşan yeni CHP İzmir İl Yönetim Kurulu atandı.

CHP'den yapılan resmi açıklamada, "Merkez Yönetim Kurulu'nun 16/01/2023 tarihli toplantısıyla İzmir İl Yönetim Kurulu görevden alınmış ve Tüzüğümüzün 24/6. maddesi uyarınca, yönetim kurulu üyeliklerine aşağıda ismi bulunanların atanmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

chp resmi yazı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzalı kararla resmiyete kavuşan yönetim kurulu değişimiyle beraber yeni yönetim kurulu üyelerinin isimleri belli oldu. 

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ŞU ŞEKİLDEDİR:

ASIL ÜYELER ADI VE SOYADI

1- Orhan POLAT
2- Ahmet İlhan AKALTUN
3- Gonca ALTUNSOY
4- Emine Işık DOĞUSOY
5- Barış ÖZDEMİR
6- Şule KAVAK
7- Münir Sirhan ÖZEN
8- Erol MUTLU
9- Ahmet Doğukan GÜL
10-Özlem ÜNSAL
11-Leman TUNUS
12-Ahmet YILDIZ
13-Ali ALAN
14-Tevfik TÜRK
15-Cem ŞAHVERDİ
16-Hafize ÖZKUR
17- Harun ATALAYMAN
18-Mehmet ŞAN
19-İnanç NURLU
20-Onur TEMİZ
21-Ali İhsan YILDIZ
22-Sedredil COŞKUNER
23-Görkem DUMAN
24-Müberra TAMAY HEPAĞIR
25-Zeki GÖNEN
26-Arda IŞIK
27-Celal YILDIZ
28-Nurdan KARAKARTAL
29-Polat MANDUZ
30-Özgür Çağlar AKOVA

YEDEK ÜYELER ADI VE SOYADI

1- Yahya YILDIZ
2- Pelin KARASAKAL
3- Uygar YILDIRIM
4- Özlem ESER
5- Belgin PANSEL
6- İzlem ARIGÜMÜŞ
7- Ozan YALÇIN
8- Soner ÖZTÜRK
9- Ömer ÖZSAĞLAMLAR
10-Doğukan MALTEPE
11-Emir SARI
12-Elif BECEK
13-Mehmet KILIC
14-Hilal ŞENOL BİLEK
15-Caner ADIGÜZEL
16-Akın Erkan KALMAZ
17-Ulaş GÜL
18-Aycan Gül KOCAOĞLU
19-Fıratcan TAN
20-Halil ULUSAL
21-Yasin AKDAĞ
22-Kadir ÇELİK
23-Özkan ŞEN
24-Sedat ALŞAHİN
25-Kadir Fırat AVCI
26-Atilla SENCAN
27-Arif AZMAN
28-Esin DOĞAN METİN
29-Gülay TALSIK
30-Devrim SEYREK

ASLANOĞLU: “BU BİR BAYRAK YARIŞI, İZMİR’E HAYIRLI OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yeni görevlendirmeye ilişkin bir açıklama yaparak, bunun bir bayrak değişimi ve güçlendirme olduğunu vurguladı. Aslanoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi;

"Bugün itibariyle yeni il yönetim kurulumuz MYK kararıyla atanmıştır. Bir önceki yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlarımız çok uzun süre maratonu koşmuş ve başarılı işlere imza atarak bayrağı yeni arkadaşlarımıza devretmişlerdir. Biz büyük bir aileyiz ve bu ülkeye hizmet etmek için parti üyesi olmamız yeterli. Yeni il yönetim kurulumuzla birlikte devraldığımız bayrağı daha yükseğe taşımak ve maratonun son 100 metresinde iktidara giden yolda farkı daha da açmak için çok daha hızlı koşacağız. Önceki yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla, tüm örgütümüzle olduğu gibi birlikte çalışmaya, zaten devam edeceğiz. Kendilerine verdikleri emekler ve bundan sonra koyacakları katkılar için teşekkür ediyorum.

Yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla da başarılı işlere imza atacağımıza, iktidarın il yönetim kurulu olarak adımızı yazdıracağımıza yürekten inanıyor, yeni görevlendirilen tüm kurul arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yeni yönetim kurulumuz partimize ve İzmir’e hayırlı olsun."