CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve 30 ilçenin başkan adayları vitrine çıktı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla bugün saat 14.00’de Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle adaylar halka tanıtıldı. İşte CHP'nin İzmir adayları...

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEMİL TUGAY

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van’da dünyaya geldi.

İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu.

1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı.

Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı.

Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAĞATAY GÜÇ

1986 doğumlu olan Çağatay Güç, lisans eğitimini Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde tamamladı. 2020 yılında başladığı iş yaşamına eğitim ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Siyasi hayatı süresince iki yıl CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttü.  Çağatay Güç, evli ve bir çocuk babasıdır.


ONUR YİĞİT BALÇOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

1984 İzmir doğumlu olan Onur Yiğit, Celal Bayar Üniversitesi, İşletme Bölümü'nü tamamladı. İzmir 1. bölgede yer alan birçok özel sağlık kuruluşunda, kurucu üyelik ve yönetici olarak görev aldı.

2002 yılında, 18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak başlayan siyasi hayatına şu an, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Büyükşehir Meclisi Encümeni olarak devam etmektedir.  İyi derecede İngilizce bilen Onur Yiğit, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DAVUT SAKARSU

1971 doğumlu olan Davut Sakarsu, Bayındır’da başladığı öğrenim hayatını Tire Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı.

2004 yılında parti üyeliği ile siyasi hayatına başlamış ve 2008 yılında İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 1998 yılında başladığı iş hayatında, 2023 yılına kadar birçok farklı Sivil Toplum Kuruluşunda başkanlık yaparak önemli görevlerde yer almıştı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN ÖNAL

1985 doğumlu olan İrfan Önal, Evli Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü mezunudur. Önal, evli ve iki çocuk babasıdır.
Siyasi hayatına 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları’nda başlamıştır. 2006 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri olan Önal, 2011 – 2013
yılları arasında 3 dönem CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

İrfan Önal, 2014 yılında CHP Parti Meclisi Üyesi seçilmiştir. 2019 Yerel Seçimlerinde ise Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilmiş olup bu görevine halen devam etmektedir. Önal, aynı zamanda Bayraklı Belediyesi’nde Encümen Üyesi ve Meclis Başkan Vekilliği, Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Komisyon Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir

BERGAMA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TANJU ÇELİK

1972 Bergama doğumlu olan Dr.Tanju Çelik lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1999 yılında İzmir Dr.Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde göreve başladı.

2023 yılı genel seçimlerinde CHP Milletvekili Aday Adayı oldu. Dr.Tanju Çelik evli ve ikisi de Tıp Fakültesi öğrencisi bir kız, bir erkek çocuk babasıdır

BEYDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞAKİR BAŞARAN

 1979 doğumlu Veteriner Hekim Şakir Başaran lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesinde tamamladı.  2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisinde Meclis Üyesi olarak siyaset hayatına başladı.

2019 yılında 2 dönem Beydağ Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Veteriner Hekim Şakir Başaran evli 2 çocuk babasıdır.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖMER EŞKİ

1986 doğumlu olan Ömer Eşki, lisans eğitimi Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği’nde tamamlamıştır.
Siyaset hayatına 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları’nda başladı. 2006-2007 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Sekreterliği, 2007-2010 yılları arasında da Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ömer Eşki evli ve bir çocuk babasıdır.

BUCA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖRKEN DUMAN

Görkem Duman, 27 Nisan 1988 tarihinde İzmir, Buca'da doğmuştur. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamlamıştır.

Siyasi yaşamına 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak başlamış, 2020-2023 yıları arasında CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LAL DENİZLİ

1992 doğumlu Lal Denizli Lycee  Françaiş Pierre Loti D’İstanbul mezunudur. Bilgi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi lisansı ve Hukuk yan dalı ile lisans eğitimini tamamlayıp, aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansına devam etti.

Lal Denizli’nin siyasi kariyeri ise Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli kademelerde görev alarak başlamıştır. Gençlik Kollarından Seçim Saha Koordinasyon alanlarına kadar birçok görevde yer almıştır. Denizli iyi derece Fransızca, İngilizce ve İspanyolca dillerini konuşabilmektedir.

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ONUR EMRAH YILDIZ

1986 yılında İzmir’in Çiğli ilçesinde doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

2009 yılından itibaren 3 yıl boyunca çalıştığı aile şirketinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 2019 yılında Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. Birçok konuda örnek çalışmalara imza attı. Onur Emrah Yıldız evli ve 6 yaşındaki 2 çocuk babasıdır.

DİKİLİ  BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADİL KIRGÖZ

1969 doğumlu olan Adil Kırgöz Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü’nden mezun oldu.

2008-2010 yılları arasında CHP Dikili İlçe Örgütü’nde Yönetim KuruluÜyeliği yaptı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi.
2019 yerel seçimlerinde Dikili Belediye Başkanı seçildi. Mevcut belediye başkanlığı görevini yürüten Adil Kırgöz, evli bir kız, bir erkek çocuk babasıdır.

FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SANİYE BORA FIÇI

Saniye Bora Fıçı, 1967 yılında İzmir'in Foça ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini Foça ve Menemen’de tamamladı. 2000 yılında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini kurarak girişimcilik, eğitim ve toplumsal farkındalık alanlarında ilk adımlarını atmış oldu. 2009 yılında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği’ne seçildi.

2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan ve 2020-2023 döneminde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Saniye Bora Fıçı, evli ve 2 çocuk annesidir.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜNAL IŞIK

1965 doğumlu olan Ünal IŞIK, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde Muhasebe ve İş idaresi üzerine tamamladı.
2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye olan Işık, 2014 yılında Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olarak aktif siyasete başladı. 2 dönem meclis üyeliği, CHP grup başkan vekilliği, CHP grup sözcülüğü, Plan Bütçe Komisyon üyeliği ve Encümen üyeliği görevlerini üstlendi. Ünal IŞIK evli ve 2 çocuk babasıdır.

MUSTAFA GÜNAY GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
   

1962 yılında Malatya’da dünyaya gelen Mustafa Günay, temel eğitimini tamamladıktan sonra 1985 yılında kamuda göreve başlamıştır. 2005 yılında siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi üye kaydını yaptırarak başlamış ve birçok farklı alanda görev yapmıştır.

Günay, 2010 yılından bugüne kadar Güzelbahçe Belediye Başkanlığı Yardımcısı olarak Güzelbahçe’ye hizmet etmiştir. Mustafa Günay evli ve 2 çocuk babasıdır.

KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HELİL KINAY

1977 yılında Uşak’ta doğan Helil Kınay, lisans ve yüksek lisans eğitimini 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde tamamladı.
Helil Kınay, 23 yıl boyunca kamuda, kamu ve çevre yönetimi politikaları, mevzuatı, bürokrasisi, kurumsal iletişimi ve organizasyonları ile proje çalışmalarında görev aldı.
Aktif siyasete CHP’de başlayan Helil Kınay, CHP İzmir 28. Dönem Milletvekili Adaylığında bulundu. Helil Kınay, evli ve 2 çocuk annesidir.

KARABURUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLKAY GİRGİN ERDOĞAN

1971 yılında İzmir’in Karaburun ilçesinde doğan İlkay Girgin Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Karaburun’da tamamladı.

İzmir Kız Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu.

İzmir Barosu’na kayıtlı olarak, 1997-2019 yılları arasında İzmir ve Karaburun’da serbest avukatlık yapan Başkan İlkay Girgin Erdoğan; imar hukuku, gayrimenkul hukuku ve miras hukuku dallarında uzmanlaştı.

2004-2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mordoğan Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyonu Üyeliği, Bütçe Plan Komisyonu Üyeliği görevlerini sürdürdü.

Mordoğan Belediyesi ile Karaburun Belediyesi’nin birleşmesi sonrasında 2014-2019 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaburun Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Başkanlığı ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

31 Mart 2019 tarihide yapılan yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaburun Belediye Başkan Adayı gösterilen Erdoğan, yüzde 49,28 oy alarak, ilçenin 117 yıllık tarihinde bu göreve gelen ilk kadın belediye başkanı oldu.

Mordoğan Çok Amaçlı Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Mordoğan Şubesi üyesi olan Erdoğan, siyasi yaşamı boyunca Karaburun Yarımadası’nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek verdi.

Meslektaşı Avukat Teoman Erdoğan ile evli olan İlkay Girgin Erdoğan; Doğa Erdoğan’ın annesi ve İngilizce biliyor…

İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ İŞÇİMENLER ÜNSAL

1967 yılında İzmir’de doğan Yıldız İşçimenler Ünsal, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İşletme Bölümü'nde lisans ve Uluslararası İşletmecilik alanında yüksek lisans eğtimini tamamladı.

Ünsal’ın ayrıca Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans derecesi bulunuyor.
Uzun yıllara dayanan iş yaşamının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda meclis üyeliği ve İzmir Ticaret Odası’nda yöneticilik görevlerinde bulunan Ünsal, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın yönetiminde yer alan ilk kadın oldu. Gençlik yıllarında Karşıyaka Spor Kulübü’nde basketbol oynadı ve sonraki yıllarda kulüpte yöneticilik yaptı. Halen Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın yönetim kurulu başkanlığını ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Vakfı yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor. Evli olan Yıldız İşçimenler Ünsal, iki çocuk annesi.


KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET TÜRKMEN

Mehmet Türkmen 12 Nisan 1962 tarihinde İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde doğdu. Öğrenim hayatını burada tamamladı.

1990-1999 yılları arasında ticaret ile uğraşan Mehmet Türkmen 1999 ile 2009 yılları arasında Ulucak Belediye Başkanlığı ve 2014-2023 yılları arasında Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı ve meclis üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Türkmen, Evli ve iki çocuk babasıdır.


İZMİR KINIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SEMA BODUR

1966 yılında İzmir’in Kınık ilçesinde doğan Sema Bodur, ilk, orta ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü ilçede tamamladı.

Sema Bodur, 1991 yılında İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde memuriyete başladı. İzmir’in birçok kulübünde antrenörlük ve kulüp yöneticiliği yaparak, farklı branşlarda bir çok başarılı sporcunun yetişmesine katkıda bulundu.
Sema Bodur, evli ve 1 çocuk annesidir.


İZMİR KİRAZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NASUH ÇOŞKUN

1976 yılında Kiraz'ın Yenişehir Mahallesi'nde doğdu. İlköğretim Yenişehir köy okulunda okudu. Kiraz Ortaokulu ve Kiraz Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim gördükten sonra Kiraz Sanayi Sitesinde kaportacı olarak işe başladı ve 1996 yılında askerlik görevimi tamamladı.

1999 yılında kendi iş yerimi açtı ve 2010 yılında Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2018 yılında Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi. Şu anda kooperatif başkanı olarak görev yapıyor ve aynı zamanda hayvancılık ile uğraşıyor. Evli ve iki çocuk babası.


İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NİLÜFER ÇINARLI MUTLU

1968 İzmir doğumlu olan Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Ege Mimarlık Dergisi yayın sekreterliği görevini üstlendi. 2000-2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yaptı.

Aktif siyaset hayatına CHP’de başlayan Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu evli ve 1 çocuk annesidir.


MENDERES BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLKAY ÇİÇEK

1986 doğumlu olan İlkay Çiçek Lisans eğitimini Eskişehir Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler bölümünde sürdürüyor. 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye olarak siyasete başladı.

Uzun yıllar parti örgütünde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 2019 yılı seçimlerinde Menderes Cüneytbey Mahallesi muhtarı oldu. İlkay Çiçek evli ve iki çocuk babasıdır.


MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DENİZ KARAKURT

1970 Bergama doğumlu olan Av. Deniz Karakurt Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.
Menemen’de 1999 yılından bu yana serbest avukatlık yapan Av. Deniz Karakurt 2019 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Menemen Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. 2 yıl süre ile Encümen Başkanlığı ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve kısa bir süre Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Av. Deniz Karakurt iki çocuk annesidir.


İZMİR NARLIDERE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERMAN UZUN

10 Aralık 1991, İzmir doğumlu olan Erman Uzun, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.
Erman Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongre delegelikleri, iki dönem Narlıdere Gençlik Kolları Yöneticiliği görevlerinde bulunmuş, 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir. Meclis Üyeliği sürecince, dört yıl boyunca Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü olarak görev almıştır.

İş yaşamına, Gazetecilikle başlayan Erman Uzun, Turizm sektöründe iş yaşantısına devam etmektedir. İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyesidir.

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA TURAN

2 Kasım 1975 tarihinde Ödemiş-Konaklı’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitimini Konaklı’da, lise eğitimini Ovakent’te tamamladı.

Tarım Faaliyetlerinin yanı sıra Konaklı Belde Belediyesi Meclis Üyeliği, 2019-2023 yılları arası Ödemiş Belediye Meclisi üyeliği, Ödemiş Belediye Başkanvekilliği ve parti içerisindeki birçok farklı alanda çeşitli görevlerde bulundu.

2019-2023 yılları arasında Ödemişspor Kulübü ikinci başkanlığı görevini yerine getirdi.


SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL YETİŞKİN
 

1976 yılında Seferihisar'da doğdu. Eğitim hayatını Seferihisar’da tamamladı. 14 yaşından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyasetin içerisinde yer almaya başladı. CHP Seferihisar Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve 10 yıl İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2019 yılında Seferihisar Belediye Başkanlığı'na seçildi. İsmail Yetişkin, evli ve iki çocuk babasıdır.

İZMİR SELÇUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL

1981 yılında İzmir’de doğan. Filiz Ceritoğlu Sengel 1999 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmeye hak kazandı.
Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde birçok görevde yer alan Filiz Ceritoğlu Sengel, 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde ilk kadın belediye başkanı olmaya hak kazandı. Selçuk ilçesinin belediye başkanlığını yapmaya başladığı 2019 yılından bu yana ilçesinde çalışmalarını ve projelerini yürütmektedir.
2007 yılından bu yana Vasıf Gökhan Sengel ile evli olan Filiz Ceritoğlu Sengel bir kız çocuğu annesidir.


TİRE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAYATİ OKUROĞLU
 

22 Ağustos 1985'de Tire’de doğan Okuroğlu, Dumlupınar Üniversitesi İthalat - İhracat, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme, Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler okumuştur.

Mesleki alanındaki bilgi ve tecrübelerini genç nesillere aktarabilmek amacıyla Ege Üniversitesi Tire Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak mesleki alanında eğitim vermektedir.


TORBALI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖVÜNÇ DEMİR
 

1984 doğumlu Övünç Demir, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. İlk gençlik yıllarından bu yana CHP siyaseti içinde yer aldı.

2021-2023 yılları arasında Torbalı İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Gençlik Kolları’nda başlayan siyasi yaşamı boyunca il delegeliği ve kurultay delegeliği sorumluluklarını üstlendi. Övünç Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.


SELÇUK BALKAN URLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
 

1984 Urla doğumlu olan Yüksek Mimar Selçuk BALKAN, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde tamamladı.  2010 yılında üye olduğu Cumhuriyet Halk Partisinde, iki dönem Meclis üyeliği, imar komisyon başkanlığı ve divan katipliği görevlerini yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz