Batuhan KAYA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe Yalı Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay, CHP Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Adayları, CHP İzmir eski Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır ve partililerin katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay, "15-0 yapmaya var mısınız? İzmir'in şampiyonu olmaya var mısınız? Partimiz bir değişim dedi, biz de bu değişime uyduk. Türkiye'de ilk defa meclis üyesi yaş ortalamasını 39'a kadar getirdik. 2009'da aynen böyle bir yola çıktık. 2009'dan beri başkanımla bu yolu yürüyoruz. Başkanım hakkını helal etsin, bugünden sonra ondan faydalanacağımı tavsiye alacağımı da söylemek istiyorum. 2 şeyi birbirinden ayıracağız, örgütün işi örgütte halledilecek belediyenin işi belediyede. Belediye ve siyaseti ayıracağız. Siyaset Devrim Başkanım da, belediye işi bende olacak. Cemil Başkanıma da bir söz vereceğiz. Cemil Başkanım Güzelbahçe’yi çok seviyor, yapamadığımız şeyleri onunla yapacağız.” diye konuştu.

“Laikliğe karşı şeriat seçimi yapılacak”

Yerel seçimlerin eskisi gibi kendine has değil genel seçim gibi geçtiğini ve bu seçimin laikliğe karşı şeriatı isteyenler arasında olacağını ifade eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, "Çok uzak değil, bir hatırlatmayla başlayayım. Yerel seçimler kendi dinamiklerinde kendine özeldir ama AKP ile genel seçimlere dönüştü. 2014'te birçok arkadaşımız başka partilerden aday olarak AKP'ye belediye kazandırdı. 2015'te bombalar patlatıldı ve ülke referanduma götürüldü. Tam da burada bu yerel seçimler kendi dinamikleriyle birlikte laiklere karşı şeriat isteyenlerle olacaktır. Atatürk, 1938 yılında vefat etmeden önce soruyorlar, cumhuriyet çok genç korkmuyor musunuz diyorlar. Mustafa Kemaller 15 yaşında diye cevap veriyor. Burada bulunan herkes kendinden emin. Burada bulunan herkes göğsünü gere gere bu dönem belediyeyi yönetecek meclis üyeleri İzmir ve Türkiye'nin en genç yaş ortalamasına sahiptir. Güzelbahçe'de artık halkçı liseliler kurulacak. Bugüne kadar siyasetin hemen hemen her alanında görev alırken arkanızda güç olması çok önemlidir. Bugüne kadar Mustafa İnce de bize destek verdi” dedi.

“15 yıl hizmet için yeterliydi”

15 yıllık Belediye Başkanlığı sürecinin yeterli olduğunu kaydeden CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Günay’a başarılar dileyerek şöyle konuştu:
"Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın. Doğduğum ve doyduğum kentte hizmet etmek için 15 yıl yeterli bir süreydi. Tüm genel başkanlarıma bu şans için teşekkür ediyorum. Değerli Meclis Üyesi adaylarımız ve başkan adayımız, 400 bin metrekare çim ile Güzelbahçe'de sizlere güzel bir Güzelbahçe bırakıyorum. Bu süreçte sayın belediye başkan adayımız Günay olmak üzere tüm ekibime teşekkür ediyorum. Çıktığınız yolda sizlerle olacağımı herkesin bilmesini istiyorum. 15 yılda kırdıklarımız ya da sarılamadıklarımız olmuştur. Bana hakkınızı helal edin lütfen. Amaç Güzelbahçe 'de 15'te 0 yapmaktır ama olmazsa da tüm siyasi partilerden bir şey istiyorum. Bu ekip sizi birleştirecek, o yüzden gelin CHP'de birleşin.

Editör: Özlem Çimen Durmaz