Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Örgütü üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Foça Devlet Hastanesi girişinde basın açıklaması için toplandılar. Yapılan basın açıklamasında sağlık personelinin ağır çalışma koşullarına maruz kaldığı ve kendi sağlık sorunlarının büyüyerek devam ettiğine dikkat çekildi. CHP’liler basın açıklamasının ardından sağlık çalışanlarına çiçek verdiler. 

Sağlık personelinin sorunları büyüyor

Basın açıklamasına CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolu üyeleri, Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı, bazı belediye meclis üyeleri ve adayları ile partililer katıldı. Basın açıklamasını okuyan Günal Biçer pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının önemini herkesin çok iyi anladığını, buna rağmen sağlığın giden gitsin politikasıyla yürütülmemesi gerektiğini söyledi. Günal Biçer; “Pandemi sürecinde büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın ne denli önemli ve değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Her şeyin başı sağlık ama, ağır çalışma koşullarına maruz kalan tüm sağlık personelinin, kendi sağlıkları ile ilgili sorunlar büyüyerek devam ediyor. Halkın sağlığı ve sağlıkçının çalışma koşullarını giden gitsin politikasıyla yönetilmemesi gerektiğini, sağlıklı çözümler isteyen herkesin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bir çok alanda olduğu gibi, sağlık alanında da verdiği emeğin karşılığını kendi hükümetinden alamadığı için, şiddete maruz kaldığında yalnız kaldığı için hiç kimse ülkesini terk etmek zorunda kalmasın istiyoruz.  Biliyoruz ki; sağlıkçının sorunları çözüldüğü zaman ilçemizde de sağlık sorunları hızla çözüme kavuşacak. Köylerimizde açılması gereken yeni sağlık alanlarıyla, hastanemizin verimliliğinin artmasıyla ve daha hızlı sağlık ulaşımıyla ilgilenmesi gerekenler, halkın ve sağlıkçının yanında olamamışlardır. Her şeye rağmen özveriyle mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına saygılarımızı sunuyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. “ dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından katılımcılar, Foça Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarına beraberlerinde getirdikleri çiçekleri takdim ederek bayramlarını kutladılar. 

Editör: Tuğkan Üsküp