Çeşme Belediyesi, Mart ayı olağan meclis toplantısında, "Hanem Çeşme" projesini Mart ayında başlatmaya karar vermişti. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, ilçede sosyal belediyecilik anlayışının en güçlü adımlarından biri olarak gördükleri kiralık sosyal konut projesi “Hanem Çeşme”nin temelinin bu ay sonunda atılacağını duyurmuştu.

İki yıllık görev süresi dolmadan projeyi hayata geçirmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Denizli, “31 Mart manifestomuzun en sağlam ve en dikkat çekici projelerinden biri olan kiralık sosyal konut projemizi Çeşme’ye kazandırmak için geri sayıma başladık. Bu projeyi söz verdiğimiz süre dolmadan başlatmak istiyoruz” demişti.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli

Çeşme’deki barınma sorununa karşı kalıcı bir çözüm üretmek için kararlı olduklarını vurgulayan Denizli, projenin kiralık sosyal konut modeliyle hayata geçirileceğini ifade etmişti.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Çeşme'nin yüksek kira ve yetersiz konut durumuna çare olması planlanan ve ilçedeki kamu görevlileri ile dar gelirli yurttaşın ihtiyacına öncelik verilmesi öngörülen projenin ilk toplantıları da yapılmaya başlandı.

Çeşme Belediyesi'nden Ramazan öncesi camilerde temizlik
Çeşme Belediyesi'nden Ramazan öncesi camilerde temizlik
İçeriği Görüntüle

2-501

Belediye Başkanı Denizli'nin yanı sıra eski CHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın mentörlüğünü yaptığı projenin ilk tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Karayalçın

CHP Milletvekilleri Deniz Yücel, Murat Bakan, Tuncay Özkan, Ednan Arslan'ın katıldığı toplantıda Karayalçın'ın fikir ve önerileri alındı, temelinin ay sonunda atılması planlanan projeyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Çeşme DYücel, toplantı sonrası yaptığı paylaşımda, tamamlandığında sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olacağını ifade ettiği proje için "Herkes için adil ve nitelikli konut hedefiyle yürütülen bu değerli çalışma için Çeşme Belediye Başkanımız Lâl Denizli ve ekibine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ednan Arslan da toplantı hakkında "Karşılıklı fikir alışverişi içinde, oldukça bilgilendirici bir toplantı gerçekleştirdik. Çeşme ilçemizin sorunlarına köklü çözümler üretmek için CHP ailesi olarak omuz omuza çalışacağız" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ