Her insan bir yeni dünya demektir; zevkleri, beğenileri, kişilikleri başka başka olan bir yeni dünya. Hâl böyleyken 'Ölmeden önce izlemeniz gerekenler' diye başlık atmanın çok iddialı olduğunu biliyoruz. 

Ancak bazı filmler vardır ki, klasikleşmiş ve çoğunluğun 'vazgeçilmez' listesine girmeyi başarmış. Peki, bu 'mutlaka' izlenmesi gereken filmler hangileri? Sizin için sıraladık...

1- Esaretin Bedeli: Umutsuzluk ve insan dayanıklılığı üzerine etkileyici bir hikaye.

2- The Godfather: Mafya dünyasının güç, aile ve ihanet üzerine unutulmaz bir anlatımı.

3- Schindler'in Listesi (Schindler's List) : II. Dünya Savaşı dönemindeki Yahudi soykırımıyla ilgili güçlü bir tarihi drama.

4-Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisi:  J.R.R. Tolkien'in epik fantastik serisinin sinematik uyarlaması.

5-Hayat Güzeldir (Life Is Beautiful):  Acı dolu bir dönemde bile umudu ve insanlık değerlerini koruyan bir baba-oğul hikayesi.

6-Kara Şövalye (The Dark Knight) - Batman ve Joker arasındaki etkileyici mücadele ile süper kahraman türünün dönüm noktası.

7- Forrest Gump: Basit bir adamın olağanüstü yaşam yolculuğunu anlatan dokunaklı bir film.

8-Yıldızlararası (Interstellar) - Bilim kurgu ve duygusal derinlikle dolu, insanlığın kaderi ve uzayın derinliklerindeki arayışlar üzerine bir hikaye.

9- Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) : Bellek, aşk ve insan ilişkileri üzerine yenilikçi ve etkileyici bir film.

10-Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness) - İnanç, azim ve aile bağlarıyla dolu ilham verici bir gerçek hayat hikayesi.

Editör: Duygu Kaya