Sürekli yağ doldurduğumuz bir şişeyi yağdan arındırmak en zor işlerden biridir. Şişenin içine el girmediğ için bu işlem daha da zor bir hale geliyor.

Ancak yağ şişesini temizlemenin de bir püf noktası var. Bu yöntemle şişeniz pırıl pırıl olacak. Peki yağ şişesi nasıl temizlenir?

Önce şişenizi yıkayın. Sonra şişenin içine sodalı su koyun ve sallamaya başlayın. Beş dakika kadar salladığınız şişeyi çalkalayıp bu kez de su ve kahve telvesi karışımı ekleyin ve sallamaya devam edin. Şişelerinizin yağdan tamamen arındığını göreceksiniz.

Sirke ile de temizlenir

Kahve telvesi yöntemini uygulamak istemiyorsanız başka bir yöntem de sirke. Hangi sirke olduğunun bir önemi yok. 1 çay bardağı sirkeyi 1 su bardağı su ile karıştırın ve bu karışımı yağ şişesine dökün. Şişenizin ağzını kapatıp çalkalayın. Daha etkili olmasını istiyorsanız içine sıcak su katın.


Karbonat ve tuz ile temizleme

Şişenizi karbonat ve tuz ile de temizleyebilirsiniz. 1 yemek kaşığı karbonat ve tuzu bir şişeye aktarın. Üzerine su ilave edin. Bu karışımı yağ şişenize aktarın ve çalkalayın. Sonra da güzelce durulayın. İşte bu kadar.

Editör: Özlem Çimen Durmaz