Son yıllarda doğal taşlar büyük ilgi görüyor. Bu taşlardan biri de Aventurin taşı. Bu taş, şans, güven ve refah taşı olarak da biliniyor. Peki Aventurin taşının faydaları neler? Aventurin hangi burçların taşıdır? Aventurin taşı nerede bulunur? İşte detaylar...

Aventurin Taş, ismini İtalyancadaki ‘Aventura’ sözcüğünden alır. Söylendiğine göre, İtalyalı cam üreticileri, bir yığın erimiş camı ufak bakır parçacıklarıyla karıştırdılar. Bu, yanlışlıkla yaptıkları bir işti.

Ancak parıldayan camı bu şekilde keşfetmelerini sağladı. İşte Aventurin taşının adı buradan geldi. ‘Şans’ mânâsını taşıyan bu isim, taşın sahip olduğuna inanılan enerjiyle doğru orantılıdır.

Şöyle ki, Aventurin’in pozitif güçleri meydana çıkaracak kadar kuvvetli olduğu düşünülür. Savaşçı ruhu, cesur yüreği ile nam salmış Amazon kadınlarının taşı olarak kabul edilmesi bu yüzdendir.

Bu taşın; güç kontrolü sağladığı, dişil enerjiyi aktif ettiği, Amazon kalkanlarını korumuş olduğu şeklinde bilgiler vardır.

Aventurin taşının faydaları neler?

-İnsanın iç dünyasına mutluluk ve cesaret getirdiği söylenir.
-Aşkta, arkadaşlıkta, kariyerde kazanmak isteyenler Aventurin taşının enerjisini kullanırlar.
-Gergin sinirleri yatıştırdığına inanılır.
-Kararlılığı ve liderlik yönlerini pekiştirdiği de söylentiler arasındadır.
-Algıyı uyardığı, ruh hâlini dengelediği belirtilir.
-Farklı olasılıkları, alternatifleri, fırsatları görmeye yardım ettiği de Aventurin taşı faydaları içinde zikredilir.
-Bazılarına göre, Aventurin taşı âdeta bir bolluk tılsımıdır. Bu taşı üzerinde taşıyanların işleri rast gider, önündeki engeller bir bir kalkar.


Aventurin hangi burçların taşıdır?

Aventurin taşının;

-Yengeç
-Boğa
-İkizler
-Koç
-Başak burçlarıyla uyumlu olduğu bilinir.

Aventurin taşı nerede bulunur?

Bu taştan yapılan tesbih, bileklik, kolye gibi ürünleri internet üzerinden satın alabilirsiniz. Aynı zamanda İzmir'de yaşıyorsanız Kemeraltı Çarşısı'nda da bu taşı bulmak mümkün.

Editör: Özlem Çimen Durmaz