Borsa İstanbul'da yatırımcıların takibindeki bir şirkete yönelik yaptırım kararı çıktı. Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MEGAP), yasal süre dolmasına rağmen finansal tablolarını KAP'a bildirmedi. Yaşanan gecikmenin ardından düğmeye basan Borsa İstanbul yönetimi, mevzuat hükümleri gereğince şirket hisselerindeki tüm işlemleri geçici olarak durdurduğunu duyurdu.
MEGAP PAYLARI İŞLEME KAPATILDI
Cumhuriyet'in haberine göre, Borsa İstanbul A.Ş.’nin 29 Eylül 2026’da seans öncesinde KAP’a yaptığı açıklamada, MEGAP.E işlem sırasında geçici olarak işlem yapılamayacağı duyuruldu.
Kararın gerekçesi olarak Mega Polietilen’in finansal tablolarını, son gönderim tarihi itibarıyla KAP’a göndermemiş olması gösterildi.
FİNANSAL TABLOLAR GÖNDERİLİRSE YENİDEN AÇILACAK
Borsa İstanbul’un açıklamasında, şirketin finansal tablolarını KAP’a bildirmesi halinde MEGAP paylarının işlem sırasının yeniden açılacağı belirtildi.




