Bornova Belediyesi, kent genelinde fen işleri yatırımlarına devam ediyor. Son olarak Erzene Mahallesi 33. Sokak’ta bulunan çevredeki inşaatların tamamlanmasının ardından atıl halde kalmış alanı modern bir otoparka dönüştürüyor. Bölge sakinlerinin özellikle yaz aylarında toz ve kış aylarında çamur nedeniyle şikayetçi olduğu alanda asfaltlama işlemleri başladı.
Proje kapsamında bölgede otopark yapılmasının dışında trafiğe kapalı alan da imar planları doğrultusunda yola dönüştürülüyor. Bölgede açılacak yeni yol güzergahı ile birlikte trafik sirkülasyonunun rahatlatılması planlanıyor.

Çalışmaları sahada inceleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Uzunca bir süredir, bölgede biten inşaatlardan geriye kalan toprak alan nedeniyle vatandaşlarımızın ciddi bir toz şikayeti vardı. Ekiplerimiz Erzene Mahallemiz genelinde yürüttükleri geniş kapsamlı yenileme çalışmalarını bu noktaya taşıdı. Buradaki düzensizliği tamamen ortadan kaldırıyoruz. İmar planlarında olduğu gibi, bu alanı nizami bir otopark haline getiriyoruz. Ayrıca trafiğe kapalı olan bölümü de yola çevirerek yeni bir ulaşım güzergahı açıyoruz. Böylece sokak ortasına, rastgele bırakılan araçları belirlenmiş, düzgün bir otoparka çekmiş olacağız. Bu hamlemizle Erzene’de hem kronikleşen otopark sorununu çözeceğiz hem sokak aralarını araç işgalinden kurtararak trafiğe nefes aldıracağız. Erzene sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.




