Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bolu Belediyesi’ne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

KAĞIT ÜSTÜNDE ÇALIŞAN KAMYONLARA FAZLADAN ÖDEME

Habertürk’ün haberine göre; kentte bulunan çöp toplama araçlarının çalışmadıkları günlerde çalışmış gibi gösterildiği belirtildi. Bu kağıt üzerinde çalışan çöp kamyonları için yüklenici firmaya 34 milyon 288 bin 376 TL fazla ve yersiz ödeme yapıldığı tespit edildi.

CHP'li Dinçer'den cezaevindeki Başaran Aksu'ya ziyaret: Bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı
CHP'li Dinçer'den cezaevindeki Başaran Aksu'ya ziyaret: Bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı
İçeriği Görüntüle

7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Tespitin ardından 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. aralarında tutuklu bulunan eski Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye yöneticileri, personel ve şirket yetkililerinin bulunduğu 22 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

KENT TEMİZLİĞİ KAMPANYASI ÜLKEYE YAYILMIŞTI

Özcan, belediye başkanlığı döneminde kentte şehir temizliği konusunda hassas olduğunu birçok kez dile getirmişti. Şehirde çevreyi kirleten kişilere para cezası uygulanmasında sıkı tedbirler almış, bazı zamanlarda ise çevreyi kirletenlere tulum giydirip kenti temizletmişti. Özcan, 2025 yılında, “Diğer illere sormaya devam ediyoruz. Artık Türkiye’nin en temiz ve düzenli şehri olduğumuz, tüm Türkiye tarafından kabul ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ