Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının kaynağının bir inşaatta yapılan elektrik kaynağı olduğu ileri sürüldü.

Burası Seferihisar değil: Adını üzerindeki ağaçlardan alıyor, yüzerek gidebileceğiniz şirin bir ada
Burası Seferihisar değil: Adını üzerindeki ağaçlardan alıyor, yüzerek gidebileceğiniz şirin bir ada
İçeriği Görüntüle

Söndürme çalışmaları devam ediyor

Türkbükü Mezarlığı üst kısmında öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Bölgeye takviye hava araçları sevk edilirken, yangına 3 uçak, 5 helikopter, 10 arazöz, çok sayıda su tankeri ve 60 personel ile müdahale ediliyor.

Bir kişi gözaltına alındı

Ekipler, alevlerin tepelik alanlara ulaşmasını engellemek için yoğun çaba harcıyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının çıkış nedeni ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bir inşaat alanında kaynak yaptığı belirlenen kişiyi gözaltına aldı. İlk belirlemelere göre, elektrik kaynağından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle otluk alan tutuştu ve yangın makilik bölgeye yayıldı.

Kaynak: İHA