Koç Holding bünyesinde bulunan Yapı Kredi’ye birkaç gündür devam eden saldırılara yeni biri eklendi. Bugün İstanbul Esenyurt’ta bankanın bir şubesi. Gece saatlerinde kurşunlandığı öğrenildi. Böylece Koç Grubu'na yönelik saldırıların bugün ikincisi, son dönemde ise altıncısı gerçekleşmiş oldu.

Halk TV’nin aktardığına göre, Esenyurt’ta İnönü Mahallesi Doğan Araslı Bulvarı’nda sabah saatlerinde meydana gelen olayda motosikletle banka şubesinin önünde gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Şubeye gelen personelin fark etmesi üzerine pols konuyla ilgili deliller toplayarak inceleme başlattı. Saldırıda yaralanan olmazken, polis kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GECE BANKA, SABAH OTOKOÇ

Esenyurt'taki saldırıdan önce sabah saatlerinde de Koç Grubu'na ait Otokoç firmasına silahlı saldırı düzenlenmişti. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan olmadığı, binada maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

E-Devlet'in çöktüğü iddiasına İletişim Başkanlığı’ndan yalanlama
E-Devlet'in çöktüğü iddiasına İletişim Başkanlığı’ndan yalanlama
İçeriği Görüntüle

Polis ekipleri, Otokoç'a yönelik saldırıyla ilgili de geniş çaplı inceleme başlattı.

YAPI KREDİ İLK DİYARBAKIR'DA SALDIRIYA UĞRADI

Koç Holding'e bağlı Yapı Kredi'ye yönelik ilk saldırı Diyarbakır'da yaşanmıştı Bankanın Sur ilçesindeki şubesi ile bir bankamatiğine silahla ateş açılmıştı.

Saldırıların, iş insanı Rahmi Koç'un tepki çeken fıkrasının ardından art arda gelmesi dikkat çekti. Son olaylarla birlikte Otokoç'a yönelik üç saldırı, Diyarbakır'daki Yapı Kredi şubesi ve ATM saldırısı ile Esenyurt'taki Yapı Kredi şubesi ile altıncı eylem oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ