Selçuk Efes’in kültür sanat hayatında önemli bir dönüm noktası olacak olan köy akademileri kadınlar, çocuklar ve engelliler başta olmak üzere birçok vatandaşı kültür,  sanat ve üretime daha fazla dahil etmeyi amaçlıyor. “5 Hedef 50 Proje” den birini gerçekleştirmenin huzurunu yaşadıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Uzaklar yakınlaşsın; gelecek parıldasın. Köylerimizdeki çocuklarımız için köylerimizdeyiz” dedi.

Selçuk'ta Köy Akademileri Projesi, yaz aylarında kent merkezi dışında yaşayan çocukların kişisel gelişimlerini desteklemek, yabancı dil öğrenip yeni enstrümanlar çalarken, aynı zamanda kitap okuma alışkanlığı kazanmaları ve tiyatroyla tanışmalarını sağlamak amacıyla hayata geçiyor.

Selçuk’un köylerinde yer alan hizmet birimlerinde yürütülecek olan Köy Akademileri Projesi için kayıt yaptırmak isteyen çocuklar 28 Haziran’a kadar köy muhtarlıkları (hizmet birimleri), Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilecekler.

Zaman içerisinde akademilerin hedef kitlesi ve bünyesindeki kurs çeşitliliği de artacak.

"50 PROJEDEN BİRİ HAYATA GEÇİYOR"

Köy Akademileri Projesi’nin hayata geçmesinin kültür sanat kenti Selçuk Efes için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “5 hedef 50 projemizden birini gerçekleştirmenin huzurunu yaşıyoruz. Selçuk Efes bir kültür sanat kenti. Bu yüzden kültür sanat etkinlikleri, her birimizin hayatında hobi ve boş zaman aktivitelerinden ziyade kişisel gelişim ve üretime yönelen bir anlam ifade ediyor, etmeli diye düşünüyorum” dedi.

"BİZ KÖYLERİMİZE AKADEMİLER AÇACAĞIZ"

Kadınların, çocukların, yetişkinlerin ve engelli vatandaşları bu akademilerde; kültür ve sanatı hayatlarına daha fazla dahil edeceklerini kaydeden Başkan Sengel; “Böylece gençlerimiz ve çocuklarımız mental gelişim süreçlerinde bir kemanın tınısını, bir kitabın tadını deneyimleyerek daha farklı bireyler olacaklar. Bu ve daha fazlası için köy akademilerimizin açılışının Selçuk Efes’in kültür sanat kenti olma yolunda bir milat olduğunu düşünüyorum. Köy Akademileri Projesi hepimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.