Ticaret Bakanlığı, vatandaşları bilgilendirmek için Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'ni kurdu. Bakanlıklar, güvensiz gördükleri ürünleri bu internet sitesi üzerinden paylaşıyorlar.

Sürekli güncellenen GÜBİS sisteminde yeni ürünler eklendi. Ticaret Bakanlığı Duux marka askılı taşıyıcılar konusunda uyardı. Bu ürünün güvensizlik nedenini bağlama sistemleri olarak açıklayan Bakanlık, ürün için piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma kararı aldı.

Ümit Özdağ'a tahliye kararı verildi
Ümit Özdağ'a tahliye kararı verildi
İçeriği Görüntüle

Bakanlık tarafından güvensiz bulunan ürünlerden bir diğeri ise Bella Maison markasının oda kokusu oldu. Piyasaya arzı yasaklanan ve toplatma kararı alınan ürünün güvensizlik nedeni ise, "Maddelerin Ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi Ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik Madde 36 Ve Ek-2 3.2 (Ts En Iso 11683) Gereği Ürün Ambalajında Dokunsal Uyarı İşareti Bulunmamaktadır." olarak açıklandı.

Ticaret Bakanlığı'nın uyardığı bir diğer ürün ise Luggi Baby marka bebek giyim ürünü oldu. 12-18 aylık dondurma desenli atlet body için piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma kararı alan bakanlık, gerekçeyi ise şu şekilde açıkladı: "Dişi Çıt Çıt 69,52 Newton Kuvvet Altında Koparak, Çocuk Yutağını Temsil Eden Küçük Parça Silindirine Girmiştir."

Muhabir: CEM TİBET DEMİREZER