Asklepion’da düzenlenen “Geleceğe Miras Bergama” basın lansmanında açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bergama’nın ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını sağlayacaklarını belirterek, Bergama için 1 milyar TL kaynak öngörüldüğünü belirtti. Yıllık ortalama 500 bin civarında turistin geldiği Bergama’ya yatırımların yapılmasıyla 1.5 milyon üzerinde turist kapasitesine çıkaracaklarını da açıkladı.

Bakan Ersoy’un toplantıda açıkladıklarından çok fotoğraflara da yansıyan protokol oturma düzeni dikkat çekti.

Toplantıda Bakan Ersoy’un hemen yanına şu an Kınık Belediye Başkanı olan, ancak AKP’nin Bergama Bergama Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Dr. Sadık Doğruer’in oturması şaşkınlık yarattı. Halen Bergama Belediye Başkanı olan Koştu’nun ise Doğruer’in yanına oturması şaşkınlığı daha da arttırdı. Bergama Adayı Doğruer’in ziyaret boyunca Bakan Ersoy ile dirsek temasında olması da gözlerden kaçmazken, bu durum “AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu kendi partililerince de itibarsızlaştırılıyor” şeklinde yorumlandı.

Bilindiği gibi, hakkında kız kardeşi tarafından birçok iddiada bulunulan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, partisi tarafından yeniden aday gösterilmemişti, Yerine Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Bergama’dan aday yapılmıştı. Buna tepki olarak yıllık izne çıkan Başkan Koştu’nun Bakan Ersoy’un Bergama’ya gelmesi nedeniyle koltuğuna geri döndüğü öğrenildi.

Editör: Duygu Kaya