Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün yarın için yaptığı sarı kodlu fırtına uyarısı sonrası Aydın Söke'de tahliye çalışmaları erkenden başladı.
Akşam saatlerinde etkisini artıran yağışla Sarıçay ve Büyük Menderes'e yakın bölgelerde taşma meydana geldi. Egedesonsöz'ün haberine göre Bağarası ve Karaatlı mahallelerinde suyun taşma noktasına geldiği görüldü.
Aydın Valiliği'nin talimatı ve İlçe Afet ve Koordinasyon Kurulunca, Belediye ve AFAD ekipleri risk altındaki 21 evde tahliye çalışmalarına başladı. Bölgedeki besi hayvanları da güvenli alanlara götürüldü.

Fırtınanın etkisini yarın (17 Şubat) artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi genelinde vatandaşları sel, su baskını, taşkın ve trafikte yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.



