CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklama ile KPSS’ye girecek gençlere seslendi.

Ankara’da dayısı, amcası olmayan sevgili gençler. Bugün Kamu Personeli Seçme Sınavına değinmek istiyorum.” diyerek sözlerine başlayan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, KPSS başvurularının 16-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını anımsattı.

chpli-kilictan-vatandaslara-ikinci-tur-cagrisi

CHP Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sınav giriş ücretlerinin daha sınava girmeden moralinizi alt üst ettiğini biliyorum. Her bir oturum için 100 ile 150 lira arasındaki ücretlerle bir sınav için kimileriniz 400, kimileriniz 450 lirayı, kimileriniz belki daha yüksek ücretleri gözden çıkarmak durumunda kalıyorsunuz. En başta söylemiştim. Ankara’da dayısı, amcası olmayanlar diye. Bu sınavlarda üstün bir başarı elde etmiş olsanız da Ankara’da dayısı veya amcası olan bir kişi gelip sizin emeklerinizin üzerine karabasan gibi çökecek. Birçok atanamayan ve işsiz aday tekrar tekrar bu sınav için hem maddi hem manevi bütün imkanlarını seferber edecek. Bu süreç tekrar başlayacak. Yeniden para yatıracaksınız, belki yeniden mülakata gireceksiniz ve sonuç yine hüsran olduğunda büyük bir yıkımla karşı karşıya kalacaksınız. Liyakatsiz kadrolar ise sizin hakkınız olan kurumlarda sizin hakkınız olan ücretlerle kendilerine yeni bir hayat kuracak.

Hayata atılmak, hayallerinizin peşinden gitmek için kaybettiğiniz süreyi de bir daha geri alamayacaksınız. Biz diyoruz ki mutabakat metnimizde de yazdığı gibi KPSS ücretsiz olsun. Mülakatlar kalksın. Herkes aldığı puana göre sıralanarak atansın. Bunu da 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında hayata geçireceğiz. İlk tur değişimin sinyallerini verdi. İkinci turda da sandığa gidip oyunuzu kullanın. Geleceğinize yön verin. Sadakat değil, liyakat kazansın.”

Editör: Duygu Kaya