Basın-iş Sendikası, İzmir Çiğli’deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Amcor Fabrikası’nda yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Arabulucu sürecinden de sonuç alınamayınca sendika, grev kararı aldı.

Sadece yaşanabilir bir ücret istedik

Alınan karar Amcor işçileri ile birlikte fabrikaya asıldı. Basın-İş Genel Başkanı Savaş Nigar, işçilerle birlikte şunları söyledi:

 “Süreç anlaşmazlıkla sonuçlandı… Taleplerinizi toplu sözleşmeye tam anlamıyla yansıtmaya çalıştık. Sektör ortalamasını ve Türkiye gerçeklerini de dikkate aldık. Sadece yaşanabilir bir ücret istedik, çok fazla bir şey istemedik. Ama maalesef işveren, bu talebimize istediğimiz ölçüde bir karşılık vermedi. Biz de bugün burada bu grev ilanını asmak durumumda kaldık.

Bu sadece bir uyarı. Bundan sonraki süreçte yapacağımız ilan, grev uygulaması olacaktır. Bu grev uygulamasından sonra, artık hep birlikte burada, haklarımızı alabilmek için mücadelemizi kapının önünde yapmaya devam edeceğiz.

Tekrar, Basın-İş Sendikası ve Basın-İş Sendikası üyeleri olarak işverenimizi uyarıyoruz. Gelin, bugün asacağımız grev ilanından sonra Amcor işçilerinin, üyelerimizin seslerine kulak verin. Bizim istediğimiz sadece ve sadece yaşanabilir bir ücret. Bu ilandan sonra, kapımız açık, diyaloga açığız. Taleplerimize kulak verin… Amcor işçisi tek yürek, tek bilek, tek vücut bir şekilde bugün grev ilanını asıyor…”

Nigar, açıklamalarının ardından işçilerle birlikte, “Sadaka değil, toplu sözleşme” sloganları eşliğinde grev kararını astı.

Editör: Duygu Kaya