İzmir'de gazeteciler için otopark düzenlemesi: Kapsam genişletilecek mi?
İzmir'de gazeteciler için otopark düzenlemesi: Kapsam genişletilecek mi?
İçeriği Görüntüle

İzmir ve pek çok ilde LGBTİ+ aktivistleri, sivil toplum kuruluşları ve sosyal medya hesaplarına yönelik “Ailem Güvende” operasyonlarıyla onlarca kişi tutuklandı.

İzmir’de gözaltına alınanlardan bugün adliyeye sevk edilen 16 kişi, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında adli kontrol kararı verilen 2 kişiyle ilgili kararlara ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

İZMİR'DE PROTESTOYA MÜDAHALE

Kararı protesto etmek için Alsancak ÖSYM önünde toplanarak Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne yürümek isteyen İzmir Emek ve Demorkasi Güçleri, polis engeliyle karşılaştı.

Basın açıklaması için açılmak istenen pankarta izin verilmedi. Polisin kitleye müdahalesinde, biber gazından etkilenenler oldu.

Kaynak: ANKA