AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ankara’da gerçekleşen Türkiye Basın Federasyonu’nun ‘Anadolu Sohbetleri’ programında medya temsilcileri ile bir araya geldi. Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, İBB soruşturmaları ve CHP'nin Kurultay davasına ilişkin dikkat çeken açıklamalar gerçekleştirdi.

Masumiyet karinesini olumsuz etkilemekten uzak durulmalı

Yazıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu tutuklularla ilgili olarak, masumiyet karinesinin gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yargıya taşınmış, halen soruşturulması devam eden ve üzerinde gizlilik olan bir konu ile ilgili masumiyet karinesini olumsuz etkilemekten uzak durulmalı. Evrensel hukuk prensiplerine göre hareket edilmelidir" dedi.

Mahkeme süreci uzatmadan kararını vermelidir

İddiaların basında yer almasını doğru bulmadığını belirten Yazıcı, "İddianame bir an önce hazırlanmalı, mahkeme de süreci uzatmadan kararını vermelidir" diye konuştu.

Boğaz ağrısı için acile gitti: Şok eden ölüm
Boğaz ağrısı için acile gitti: Şok eden ölüm
İçeriği Görüntüle

Bu konunun kamuoyunda tartışılması hukuken doğru değil

Yazıcı, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin yürütülen soruşturmanın sorulması üzerine yargının konusu olan bir konuyla ilgili yorum yapmayacağını söyleyerek "Bu konunun kamuoyunda çokça tartışılması hukuk normları açısından doğru değil" dedi.

Muhabir: Aleyna Arslanbaş