Adalet Bakanı Akın Gürlek, 8 bini adliyelerde, 6100'ü Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde, 900'ü İcra Kâtibi İcra Daireleri’nde istihdam edilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 15 bin personel alınacağını duyurdu.
Başvurular 7-22 Haziran arası e-devlet ve Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yapılabilecek. İlan detayları ve başvuru şartları Resmi Gazete'den ve Bakanlığın web sitesinden bildirilecek.
ADALET BAKANLIĞI'NA 15 BİN PERSONEL ALINACAK
Gürlek, gelişmeyi sosyal meyda hesabından duyurdu:
Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın müjdesini verdiği üzere adalet teşkilatımızı daha da güçlendiriyor, ailemize 15 bin yeni çalışma arkadaşı katıyoruz.
Merkez ve taşra teşkilatımızda görevlendirilecek yeni personelimizle, adalet hizmetlerimizin hız ve etkinliğini daha da artırıyoruz.
Sözleşmeli personellerimizin 8 bini adliyelerimizde, 6 bin 100'ü Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde ve 900'ü İcra Kâtibi olarak İcra Dairelerimizde istihdam edilecek.
İlan detaylarımız 6 Haziran’da Resmî Gazete’de ve Bakanlığımızın web sitesinde yayımlanacak. Adaylarımız başvurularını 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekler.
Tensipleriyle bizlere bu imkânı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza adalet teşkilatımız adına şükranlarımı arz ediyor, adalet ailemize katılacak tüm gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum.
Ülkemize ve teşkilatımıza hayırlı olsun.




