İzmir'de bulunan macera parklarında vatandaşlar hem adrenalinin doruklarına ulaşıyorlar hem de sevdikleriyle unutulmayacak mutlu anlar yaşıyorlar. Ailelerinizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz bu güzel parkları sizler için derledik...

Kaynaklar Macera Tepesi

Doğa & Macera Tutkunlarının buluşma noktası...Şehir merkezinin hemen yanındaki cennet, Buca ilçesindeki Karaağaç köyü mevkiinde, şehrin tüm merkezlerine sadece 30 dakikalık mesafede kurulmuştur .Çevresi, doğanın eşsiz güzellikteki renk ve tatlarını barındıran onlarca çeşit meyve ağaçları ve yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili, 60 dönümlük bir doğa cennetindedir. Doğayı ve bize sunmuş olduğu tüm güzellikleri; Doğanın bir parçası olduğumuzu bilerek, onunla uyum içinde yaşamayı ve yaşatmayı misyon edinmiştir.

ATV Safari

250 cc'lik atv motorlarımızla ve uzman rehberlerimizin eşliğinde düzenlediğimiz atv safari organizasyonlarımızda, doğanın bize sunduğu eşsiz güzellikte ki doğal parkurlarımızda adrenalin ve macera dolu keyifli saatler yaşayabilirsiniz.

Ata Binme

Binicilik kulüpleri arasında farklı konsept ve ayrıcalıklı imkanlara sahip olan kulübümüz bu spora gönül veren üyelerimize, kişiye özel ekipmanlar ve koşum takımlarıyla engel atlama, dresaj, western ve endurans dallarında eğitim ve çalışma programları sağlayabilmektedir.

Okçuluk ve Hedef Atışı

Okçuluk, kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığı ile hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalıdır.Ata sporumuz olan okçuluk aktivitesini Macera Tepesi, makarasız classic yay ile sizlere sunuyor.

Adres: Karacaağaç, 4004. Sk. No:1, 35390 Buca/İzmir

Konak Macera Parkı

Kayalık bir alan üzerine inşa edilen ve buna bağlı kalarak bir konsept geliştirilen ve bu konsept doğrultusunda inşa edilen macera parkında açık hava sporlarının yanı sıra kaya tırmanışı, dağcılık, zipline, tırmanma duvarı vb. aktiviteleri gerçekleştirme alanları bulunuyor.

Zipline yüksek bir tepeden daha alçak bir yere doğru gerilen bir çelik halata emniyetli ve korunaklı bir şekilde bağlanarak zemine doğru kaydığınız bir aktivite. Oldukça eğlencelidir ve adrenalin doludur.

Tırmanma aktivitelerinde düz veya az eğimli duvar veya kayaları tırmanmaya çalışırsınız. Daha çok gençlere hitap eden bu tırmanma aktivitesi esnasında tutunarak ilerleyeceğiniz rota tamamen size kalmış. Bu aktivite de güvenlik önlemleri alındıktan sonra gerçekleşiyor elbette.

Aksiyon severlerin İzmir’deki yeni durağı olan parkın aktivite alanlarının yanında yaklaşık olarak 4 bin metre karelik bir alana yayılan gölet, seyir terası,  seyir kulesi, süs havuzunu içinde barındırıyor. parkın içerisinde barındırdığı piknik alanı da hafta sonlarınızı geçirebileceğiniz, macera parkularındaki aktivitelerden sonra yorgunluğunuzu atabileceğiniz keyifli duraklardan bir diğeri.

Çocuklar için barındırdığı oyun alanları ile de ailenizle şehirden uzak, keyifli vakit geçirebileceğiniz, yanında bulunan kafeterya sayesinde de dinlenebileceğiniz, bir şeyler yiyip içebileceğiniz, mükemmel bir manzaraya sahip İzmir Konak Macera Parkı, vazgeçilmez nefes duraklarınızdan biri olabilir.

Adres: Çınartepe, 2630. Sokak, No:3 D:3, 35190 Konak/İzmir

Karşıyaka Macera Parkı

Alan içerisinde; 65 metrelik zipline, kader atlayışı kulesi, gençler ve çocuklara yönelik iki farklı tırmanma duvarı ile iki farklı yükseklikte ip parkuru yer alıyor. İp parkurunda toplam 9 farklı oyun grubu var. Küçük yaş grubuna hitap edecek olan ilk kat ip parkurunda kum torbaları, tüp geçit, sandık köprü ve lastik köprü oyunları bulunuyor. Gençlere yönelik ikinci kat ip parkurunda ise geometrik şekil, hamak köprü, ayak izi adımlama, sallanan lastik, komando köprüsü yer alıyor. Ayrıca kullanıcılar ve çevre sakinleri için park içerisinde Macera Parkı Kafe hizmetinize açıldı.

Adres: Yalı, 6496. Sk., 35550 Karşıyaka/İzmir

Bornova Macera Parkı

3 metre ile 18 metre yükseklikte birbirinden farklı 20’si aktif 12’si yapım aşamasında toplam 32 parkur. İp parkurlarında kullanıcılar, sürekli emniyet sistemi ve dağcılık sporları için geliştirilmiş ekipmanlarla emniyete alınıyor. Tüm parkur boyunca çift güvenlik halatı ile bağlı olduğu emniyet hattı sayesinde, son derece güvenli bir ortamda yükseklik korkusuyla yüzleşiliyor. Deneyerek ve yaşayarak öğrenmeye yani iletişim yeteneğini geliştirme, takım halinde çalışabilme, problem çözme, stres yönetimi, baskı altında karar verme, zor koşullara dayanıklı ve uyumlu hareket gibi fiziksel yetilerini geliştirir. Adrenalin ve başarı gibi duyguları yaşatması bakımından eşsiz bir deneyim kazandırıyor.

Adres: Çamiçi Mahallesi Homeros Vadisi 4. Piknik Alanı, Çilek Sk. 17/A,

Editör: Tuğkan Üsküp