Fenerbahçe resmen açıkladı: Mert Günok yuvaya döndü!
Fenerbahçe resmen açıkladı: Mert Günok yuvaya döndü!
İçeriği Görüntüle

Karşıyaka’da bu sezon gösterdiği performansla birçok kulübün transfer radarına giren 18 yaşındaki genç yıldız Adem Yeşilyurt’un, Slovenya ekibi Maribor ile anlaştığı belirtildi. Özellikle ilk yarının sonuna doğru Teknik Direktör Burhanettin Basatemür’ün gözüne girmeyi başaran hücum oyuncusu için Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Fenerbahçe devreye girmişti. Yenigün’ün haberine göre, iki kulübün yöneticileriyle pazarlık masasına oturan Karşıyaka yönetimi teklifleri kabul etmedi.

ACUN ILICALI DEVREYE GİRDİ

Daha sonra Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Slovenya ekibi Maribor’un devreye girmesiyle Adem’in transfer rotası da değişti. İki taraf arasında her konuda anlaşma sağlandığı belirtilirken Adem Yeşilyurt’u bir süredir yakından takip eden Ilıcalı’nın yakın çevresine transferin bittiğini ilettiği öğrenildi. Maribor yönetiminin transfer için 600 bin Euro ödeyeceği ve genç oyuncunun sezon sonuna kadar Karşıyaka’da kalacağı öğrenildi.

KSK’YE SATIŞTAN YÜZDE 50 PAY

İki kulüp arasında varılan anlaşmaya göre Adem Yeşilyurt, Maribor’dan Acun Ilıcalı’nın İngiltere’deki kulübü Hull City’ye transfer olursa KSK 3 milyon Euro daha kazanacak. Başarılı oyuncu, Maribor’dan başka bir kulübe giderse Karşıyaka bu satıştan da yüzde 50 pay alacak. İki kulüp arasında yapılan anlaşmanın ilerleyen günlerde resmiyete dökülmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ