Yüzlerce türe ev sahipliği yapan Sasalı Kuş cenneti, adeta İzmir'in merkezinin bittiği noktada yer alıyor. Misafirlerine huzurlu bir yürüyüş ve gözlem imkanı sunan bu doğa harikasında keyifli dakikalar geçirerek unutulmayacak fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Peki Sasalı Kuş cenneti nerededir? Nasıl gidilir?

Sasalı Kuş Cenneti'nde neler yapılabilir?

Kuş cennetinde 300’ün üzerinde kuş türü ve memeli türü saptanmıştır. Bu türlerden birkaçını görebilmek bile büyük şans.

Çamaltı Tuzlası

Kuş Cenneti’ne girmeden önce Çamaltı Tuz Tesisi’ni görebilirsiniz. Bu bölgenin delta yapısı, alüvyonları ve sığlığı sebebiyle tuz tesisi olarak kullanılıyor ve denizden tuz işleme tesisleri yer alıyor.

Kuş Cenneti’ne girerken dev bir yumurta maketi görürsünüz. Daha sonra solda kuşların üremesi için yapılan setleri görürsünüz. Burada gün batımı güzel izlenir. Kısa süreli ve gürültü yapmadan durabilirsiniz.

Deniz kenarında bol bol deniz börülcesi göreceksiniz. Setler sebebiyle tuzluluk oranı çok yüksek bir bölgedir.

Homa Dalyanı

Tesise girmeden solda yer alan Homa Dalyan’ı sağ ve solu denizle çevrili oldukça etkileyici bir yol ve kuşların üreme bölgesini içeriyor. Dalyan’ı 7-8 km geçtikten sonra en uçta büyüleyici bir manzara, sessizlik ve balıkçı barınakları sizi karşılıyor. Maalesef insanların zarar vermesi sebebiyle Homa Dalyan’ına giriş çoğu zaman kapalı oluyor.

Yumurta heykelinden yaklaşık 6-7 Km sonra İzmir Kuş Cenneti ziyaretçi merkezine ulaşırsınız.

Gözlem Kulesi

Tesiste ufak bir kafeterya bulunmaktadır. Burada ayrıca birkaç hediyelik eşya alabilirsiniz. Tesisin başladığı yerde Kuş Cenneti’nin bir planını görürsünüz. Buradan kendinize bir rota çizebilir ve yürüyüşe başlayabilirsiniz. Sasalı Kuş Cenneti’nin belirli yerlerinde Gözlem Kuleleri bulunmaktadır. Buradan sahayı gözlemleyebilirsiniz.

Sasalı Kuş Cenneti nerededir?

Doğal Yaşam Parkı’nı geçtikten 1 km sonra sağda yer alan İzmir Kuş Cenneti adeta merkez İzmir’in bittiği noktada. Sasalı Köyü ile Foça’ya kadar olan bu kısmı Kuş cenneti olarak nitelendirebiliriz. Bu bölge aynı zamanda Gediz Delta’sının güney kısmı oluyor.  Sasalı’da yer aldığı için Sasalı Kuş Cenneti olarak da adlandırılıyor.

Sasalı Kuş Cenneti’ne nasıl Gidilir?

Çevreyolu veya Karşıyaka’dan gelirken Çiğli, Sasalı ve Doğal Yaşam Parkı tabelalarını takip edebilirsiniz.

İzmir Kuş Cenneti’ne direkt toplu taşıma ile ulaşım imkanı yoktur. Ancak 777 Numaralı belediye otobüsüyle gelip, yürümeyi göze alabilirsiniz.

Son olarak İzmir Kuş Cenneti’ne bisikletle güvenle gidebilirsiniz. Karşıyaka’dan başlayan bisiklet yolu Kuş Cenneti’ne kadar gidiyor. Ayrıca belediyenin bisikletleriyle de kiralayabilirsiniz. Kuş cennetinde bisiklet kiralama – bırakma istasyonu bulunuyor.

Editör: Tuğkan Üsküp