İngiltere'de araştırmacılar, 1990'ların ortalarında doğan Z kuşağı erkeklerinin, feminizmin 'yarardan çok zarar getirdiğine inanma olasılıklarının' Baby Boomer kuşağına kıyasla daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Baby Boomber kuşağı, 1946 ile 1964 yılları arasında doğan insanları gruplandırmak için kullanılıyor.

3 bin 600'den fazla kişi arasında yapılan ankete göre, 16 ila 29 yaşları arasındaki dört İngiliz erkekten biri, 'erkek olmanın kadın olmaktan daha zor olduğuna' inanıyor.

Ankete katılanların beşte biri ise, sosyal medya fenomeni Andrew Tate'e 'olumlu baktığını' söylüyor.

Romanya’da insan kaçakçılığı, organize suç ve cinsel saldırı ile suçlanan, İngiliz ve Amerikan vatandaşı sosyal medya ünlüsü Andrew Tate, kendisini 'tam anlamıyla bir kadın düşmanı' olarak tanımlıyor.

King's College London Politika Enstitüsü ve Küresel Kadın Liderliği Enstitüsü için Ipsos'un düzenlediği ankete katılan Z kuşağı erkeklerin yüzde 16'si, 'feminizmin faydadan çok zarar getirdiğini' düşünüyor. Boomer'lar arasında böyle düşünenlerin oranı ise yüzde 13.

Araştırma aynı zamanda 16 ila 29 yaşları arasındaki erkeklerin yüzde 37'sinin 'toksik maskülenite (zehirli erkeklik)' terimini 'gereksiz' bir ifade olarak gördüğünü gösterdi.

King's College London Politika Enstitüsü müdürü Prof Bobby Duffy, "Bu yeni ve alışılmadık bir nesil modeli" dedi ve şöyle devam etti: "Normalde genç nesiller, hayatlarının doğal bir parçası olarak bunlarla büyüdükleri için, ortaya çıkan sosyal normlar konusunda daha rahat oluyorlar. Anket sonuçları, gelecek nesil arasında gerçek bir bölünmüşlük riskine işaret ediyor."

Editör: Duygu Kaya