Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde semt pazarına alışverişe gelen yurttaşlar, temel gıda ürünlerindeki artan fiyatlardan şikâyet etti. Pazarda tezgâhları gezen vatandaşlar, özellikle meyve ve sebze fiyatlarının her hafta yükseldiğini belirterek geçim sıkıntısına dikkat çekti. Emekli bir yurttaş, “500 lira ile geliyoruz, iki günlük yiyeceğimi zor alıp gidiyorum. Emekli öyle bir intikam alacak ki bunlardan, sandıkta görüşürüz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Bir başka yurttaş, "Fiyatlarda artış var, her şey pahalı. Hepsi günden günde mesela hepsi pahalanıyor. Hiç ucuz bir şey yok yani her gün pahalanıyor. Mecbur bütçene göre göre alıyorsun. Aç durulmuyor mecbur alıyorsun, bütçene göre. Emekli öğretmenim. Kendilere geldi mi var para her şeye, bakanlarına, arabalarına lüks arabalarına her şeye para var ama sana yok" ifadelerini kullandı.
"Emekliyim, maaşım yetmiyor"
Başka bir yurttaş ise, "Fiyatlar yükselmiş hiç çare yok. Yumurta aldım tanesi 10 lira o da kaç gün gider bilmiyorum. Emekliyim maaş yetmiyor. Emeklinin maaşının daha yüksek olması lazım. En az 45-50 bin lira olması lazım. Bir şey alamıyoruz, elmanın kilosu 100 lirayı geçmiş" diye konuştu.
Emekli bir başka yurttaş ise "Eskiden 50 lirayla gelirdik pazara 30 liralık mutfağın bir haftalık yiyeceğini alırdık, 20 lira da cep harçlığı kalırdı. Şimdi 500 lira ile geliyoruz iki günlük yiyeceğimi zor alıp gidiyorum. Fiyatlar berbat 1 kilo muz 100 lira, 1 kilo fasulye 100 lira, 100 liradan aşağı bir şey yok. Sana da yüzde 3 zam, yüzde 5 zam, 'emekliye en iyi kıyağı biz yaptık' diyorlar bir de, evet çok güzel emekli. Emekli öyle bir intikam alacak ki bunlardan, sandıkta görüşürüz. 73 yıllık ülkücüyüm ben tövbe ettim MHP'ye oy vermeye."