21 Haziran’da Yabancı Dil Testi (YDT) oturumuyla birlikte 2026 YKS tamamlandı. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları aynı gün ÖSYM tarafından yayınlandı. Toplamda 2 milyon 425 bin 628 adayın başvurduğu sınav sonrası öğrenciler, soruların genel olarak rahat geçtiğini ancak özellikle matematik testinde zorlandıklarını ifade etti.

Sınavın bitmesiyle birlikte sosyal medyada "akademiklink" kullanıcı adıyla bilinen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara'dan dikkat çeken bir çalışma geldi. Prof. Dr. Özkara, 2026-YKS sorularını yapay zekâ araçlarına yükleyerek yanıtlamasını istedi.

3 yıldır bu testi yaptığını ifade eden Özkara, "3 yılın sonunda ne değişmiş?" videoyu sosyal medyadan paylaştı.

Geçmiş yıllara kıyasla net sayısını arttıran yapay zekâ sınav genelinde toplam 11 yanlış yaptı.

GEMİNİ 11 YANLIŞ YAPTI

Çalışmasının detaylarını paylaşan Özkara, yapay zekâ modellerinden Claude'un bu süreçte ‘oldukça nazlı’ davrandığını ve sorulara geç yanıtlar verdiğini söyledi.

AFAD: Datça açıklarında 4.9 büyüklüğünde deprem
AFAD: Datça açıklarında 4.9 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

Gemini modelinin verdiği yanıtları ve performansını inceleyen Özkara, yapay zekanın sınavda toplam 11 yanlış yaptığını ifade etti.

GEMİNİ HANGİ DERSLERDE ZORLANDI?

Temel Yeterlilik Testi (TYT)

Türkçe: 1 yanlış

Sosyal Bilgiler: 1 yanlış

Matematik: 5 yanlış

Fen Bilimleri: Yanlış yok

Alan Yeterlilik Testleri (AYT)

Türk Dili ve Edebiyatı : 1

Sosyal Bilimler: 1

Matematik: Sıfır yanlış

Fen Bilimleri: 4 yanlış

Muhabir: ZEYNEP MUTLUSOY