ÖZGÜR COŞKUN/ İZ GAZETE- İzmir’in güçlü markası Başdaş Market, İnovasyon ve Başarı Ödülleri töreninde “Yılın Başarılı Yerel Perakende Markası” seçildi. Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında 15 Kasım 2021 de gecesi İstanbul Hilton Bomonti Otel’de Ece Erken ve Çetin Altay’ın sunduğu gecede Başdaş Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Feyzi Başdaş ödünü aldı. Gecede Feyzi Başdaş, “Yaklaşık 30 yıldır bölge halkımıza en uygun fiyatla, en tazesini dijitalleşen market teknolojileriyle birleştirip geliştirerek hizmet sunmamızın sonucu Ege’nin en sevilen marketi olmayı başardık. Sektör deneyimimiz ve son dönemlerde gerçekleştirdiğimiz yatırımların karşılığı olarak Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödüllerinde “Yılın Başarılı Perakende Markası” ödülüne layık görüldük. Bu ödülü zorlu pandemi koşullarına rağmen var gücüyle çalışan 700 personelimize armağan ediyoruz. Ayrıca bu ödülü almamıza katkı sağlayan başta değerli müşterilerimize, personellerimize, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

BAŞDAŞ’TAN BÜYÜK DÖNÜŞÜM…

İzmir'in önde gelen perakende markası Başdaş, 'Dönüşüm Başlıyor' sloganıyla yönetim yapılanmasından, dijital pazarlama aktivitelerine, online ticaretten daha etkin sosyal sorumluluk çalışmalarına uzanan geniş bir yelpazede, tüm belli başlı kurumsal süreçlerini yeniliyor. Bu çerçevede bugüne kadar pek çok çalışma gerçekleştiren Başdaş, yapılanları değerlendirmek ve yapılacak çalışmalara saha çalışanlarıyla beraber motive olmak için son olarak İzmir Kaya Termal Otel’de ‘2021 Yarıyıl Değerlendirme ve Dönüşüm Toplantısı’nı organize etmişti. Toplantıda Başdaş Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Başdaş'ın dinamik sunumu ve Başdaş Ortaklar Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla, mağaza yöneticileri ve saha ekipleri yeni dönemin heyecan ve coşkusuna ortak oldu.

ONLİNE VE DİJİTAL MARKETÇİLİK

Yıl sonunda mağaza sayılarını 34’e çıkarmayı planlayan Başdaş, online ve dijital market sisteminde de iddialı… Şu an da 10 noktada online market hizmeti veren Başdaş, kapıya teslim sistemini başarıyla yürütüyor. Güçlü bir dijital altyapıya sahip olan Başdaş, market raflarındaki fiyatlarını online sisteme de yansıtıyor.

İŞTE BAŞARI HİKAYESİ…

1995 yılında 25 metrekarelik küçük bir dükkan ile hizmete başlayan ve başarılarına her geçen yıl bir yenisini ekleyen Feyzi Başdaş, seyyar satıcılıktan başlayıp Başdaş’ı büyük bir market zincirine ulaştıran bir başarı hikayesinin kahramanı… Başdaş marketler zincirinin doğuş hikayesini anlatan Başdaş Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Başdaş, “Pazarcılık yaparken artık yerleşik düzene geçmek istedik. Küçük bir dükkan bulup satın aldık. Daha sonra bu sektörde daha da ileriye gidilebileceğini gördük. Sektörde bir boşluk olduğunu fark ettik. İyi bir çalışmayla önce işi öğrendik. Çünkü sektörü hiç bilmiyorduk. İşi öğrendikten sonra 2000 yılında ikinci şubemizi, 2005 yılında ise üçüncü şubemizi açtık. Ama hepsi aynı bölgede, Eşrefpaşa ve Ballıkuyu bölgesinde. Daha sonra ise İzmir’e açılmamız gerektiğini karar verdik. Şirinyer’de bir şube açtık ve sonra arkası geldi. Girdiğimiz her bölgede iyi işler yaptık. Müşterilerimiz bizi sevdi. Bizler de daha iyi hizmet ile daha iyi noktaya ulaşmak için çalışıyoruz. Bütün İzmir’e ulaşmak istiyoruz” dedi.

ET, MANAV VE BAKLİYATTA İDDİALI

Başdaş Market Zincirleri hakkında bilgiler veren Feyzi Başdaş, “Mağazalarımızda 6 bin 500 çeşit ürünümüz var. Diğerlerinden farkımız ise bakliyatı iyi yapıyoruz. Bakliyatta çok iddialıyız. İzmir’in en iyisiyiz. Aynı şekilde manavda da iddialıyız. İzmir’de manav konusunda da çok iyi noktadayız. Tabi ki bu işin mutfağında büyük zorluklar var. Bakliyatta direk birinci elden ürün almak kolay bir iş değil. Hasat döneminde çok çalışıyoruz. Taze gıdadan, ete kadar hepsi kendi üretimimiz. Direk tarladan halka sunuyoruz ürünleri. Arada hiçbir aracı yok. Üreticiden halka sunuyoruz. Bizi de ön plana çıkaranlardan biri de bu yaptığımız iştir. Meyve, sebze taze ürünler artı et ürünleri. İnsanlar et alırken çekinerek alıyorlar. Ama Başdaş’a geldikleri zaman rahat olsunlar. Biz soframıza koymadığımız hiçbir şeyi vatandaşın sofrasına koymuyoruz. Şu anda etlerimizin hepsini kendimiz kesiyoruz. Helal kesim yapıyoruz. Hayvanlarımızı kendimiz yetiştiriyoruz” diye konuştu.

KARDEŞLERİMİZLE ET-TIRNAK GİBİYİZ…

Feyzi Başdaş şöyle devam etti: Şu anda 32. şubeye ulaştık. Bu seneki hedefimiz 34 şubeye ulaşmaktı ve bu sayıya ulaşacağız. Lokasyonu güzel olan yerler bulduğumuz zaman yeni şubeler açmaya devam edeceğiz. İzmir’in her ilçesinde olacağız. Aydın’da da yeni yatırımlara hazırlanıyoruz. Ege bölgesi dışında da projelerimiz var. Şirkette 4 kardeş ortağız. Aramızda asla ayrılık olamaz. Et-tırnak gibiyiz. Kardeşlerimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak, çok çalışarak buralara geldik. Yüzde yüzü kendi sermayemiz olan Başdaş, vatandaşlarımızın güveni ve tercihi ile İzmir’in en güçlü yerel marketi olarak yoluna gururla devam edecektir.”

Editör: Haber Merkezi