Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız, proje lansman toplantısını gerçekleştirdi. CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu, Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki ve CHP Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal toplantıya katılım gösterdi.

Özel’in liderliğinde bir yola çıktık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde bir yola çıktıklarını ifade eden CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Biz Genel Başkanımız sayın Özel’in liderliğinde değişim mottosuyla bir yola çıktık. 100 yılın değişimi ve değişimin 100 yılı dedik. Değişim kadın demek, İzmir’in 30 ilçesinde 9 belediye başkan adayız kadın, değişim budur. Değişim, gençlik demektir. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında 38 yaşındaydı. TBMM’yi kurduğunda 39 yaşındaydı, Cumhuriyeti ilan ettiğinde 42 yaşındaydı. Bugün, Çiğli Belediye Başkan adayımız Onur Emrah Yıldız 37 yaşında, Çiğli’de doğmuş, büyümüş, ailesini kurmuş ve bugün Çiğli’ye hizmet etmek için bir iddia ortaya koymuş. Genç, başarılı, iyi eğitimli, liyakat sahibi, belediyecilik tecrübesi yüksek bir arkadaşımız. Onur Emrah Yıldız başkanı rekor oyla seçtirmeye var mısınız arkadaşlar?” dedi.

İşimiz İzmir’den sonra bitmeyecek

Çiğli ve İzmir’i kazandıktan sonra işlerinin bitmeyeceğini ve İktidar olacaklarını açıklayan Yücel, “Değişimden bahsedip de Cemil Tugay’a değinmemek olmaz. Geçmişte 5 sene Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaptı, çok değerli hizmetler yaptı. 31 Mart’tan sonra da İzmir’e çok değerli hizmetler yapacak. Sizden şu sözü istiyorum, sayın Cemil Tugay’ı rekor oyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçtirmeye var mısınız arkadaşlar? Bundan sonra işimiz bitecek mi? Hayır, bundan sonra daha önemli bir görev bekliyor. 14 Mayıs’ta tamamlayamadığımız işi tamamlayacağız. O dönem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir tarifte bulundu, ne dedi? Kendi dedi ki, ’22 yıldır ülkeyi yöneten baskıcı AKP iktidarını sandıkta değiştireceğiz’, sayın Kılıçdaroğlu’nun o sözünü yerde bırakacak mıyız? Sayın Kılıçdaroğlu’nun o sözünü Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, sizlerle birlikte başaracağız. Şu heyecan ve coşkunuz bunu bize gösteriyor” diye konuştu.

Yeni bir Çiğli yaratacağız

Yeni bir Çiğli yaratacaklarını ifade eden Yıldız, “Çevresi, çehresi ve doğasıyla yeni bir Çiğli yaratacağız. Biz, sosyal demokratız, ilk sözümüz de son sözümüz de halktır. Kent Halkına karşı gelecek hiçbir projeye öncelik tanımayacağız ve toplumsal yarar bizim için ilk öncelik olacak. Kimseyi ötekileştirmeden, rozetine, mezhebine bakmadan, kimseyi geride bırakmadan, herkesin yaşamaktan mutlu olacağı ortak bir kent yaratacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, onun gösterdiği yoldan ayrılmadan, ona laik bir kent yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Yıldız’dan Çiğli’ye dönüşüm sözü

Çiğli’de yapacakları kentsel dönüşüm ve yeşil dönüşüm projelerini açıklayan Yıldız, “Çiğli’de 22 bin bina bulunmakta, toplamda 110 bin bağımsız birim var. 98 bin birim kullanılıyor, bu birimlerin 57 bini 2000 yılı öncesi inşa edilmiş. Bu, insanın vicdanı ya da maddi imkanına göre yapılmış inşaat demek. 6 Şubat’ta 130 bin insanımızı kaybettik, bakın, 1980’de başlayan terör örgütü PKK’nın bizden kopardığı insan sayısı 60 bindir. Çiğli’nin en önemli sorunu deprem, bu, bizim için bir beka sorunu. Olağanüstü şartları göz önünde bulundurarak bu konuyu çözmeliyiz. Çiğli’de kişi başına düşen yeşil alan çok az. Çiğli’de ilk kez duyacağınız Yaşam Koridoru’nu oluşturacağız, en kısa sürede bu projeyi bitirerek 17.500 metrekare yeşil alan, sosyalleşme alanları, yürüyüş parkurları, oyun parkları ve skate park olacak” dedi.

Yıldız’ın projelerinden öne çıkanlar ise şunlar oldu:
-KİPA Köprüsü’ne alternatif bir yol olarak toplamda 25 metrekare genişliğinde toplam 30 bin metrekare yeşil alanla birlikte, Çiğli ve Karşıyaka’yı birbirine bağlayacak Türkan Saylan Caddesi’ni inşa edeceğiz.
-Bu proje benim çocukluk hayalim. İyinin, doğrunun ve güzelliğin hakim olacağı bir dünyaya sanatla gideceğiz. 34 bin 500 metrekare, bin 500 kişilik Konferans Salonu, Fuaye Alanı ve Sergi Alanı içerecek Ahmed Arif Kültür Merkezimizi inşa edeceğiz. Bu projenin kaynağı Avrupa Birliği fonlarından sağlanacak, buranın çelik ahşap üzerine inşa edeceğiz. Zemin kaplaması yağış anında yeraltı suyunu besleyecek, GES ile enerjisi sağlanacak ve Ege’nin, hatta Türkiye’nin incisi olacak.
-Harmandalı’nda çok amaçlı yaşam kampüsü hayata geçireceğiz. 9 bin 400 metrekare alanla hizmete sunacağımız büyük bir proje olacak. Hayatımızın her alanında hafta sonları sıkıştığı AVM’lere inat bir Kent Ormanı kuracağız.
-8 bin 700 metrekare alanı sahip bir kent meydanını kentsel dönüşümle yapacağız
-Balatçık Gençlik Merkezi ve Konuk Evi, Çok büyük bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Buraya öğrenci evlatlarını ziyaret etmek için gelen ailelerin konuk evi yok. Sadece konuk evi değil, etüt salonu, sosyal aktivite alanı ve müzik stüdyolarıyla beraber bir cazibe merkezi oluşturarak, Balatçık Gençlik Merkezi ve Konuk Evi’ni kuracağız.
-Pazarları geziyorum, gittiğimde gördüğüm şeyler çok kötü. Bir Pazar esnafının yanına yanaştım ve durumlar nasıl dedim? Bak dedi, şuradaki amca akşamın karanlığını bekliyor. Satamadığımız patatesin, soğanın çarığını çürüğünü evine götürecek dedi. Bizim için dar gelirliye dokunmak bir zorunluluk. Halk Market projesi ilk icraatlarımdan biri olacak. Hiç kimsenin gurunu incitmeden bu işi yapacağız.
-2 genç aileyi ziyaret ettiğimde ilk talepleri bu oldu. Çocukları teslim edebilecekleri, güvenebilecekleri bir yer yok. Toplamda 7 mahallemizde ilk etapta bin 200 çocuğumuz için yapacağız daha sonra ise tüm Çiğli’ye yayacağız.
-3 bin 500 metrekare proje alanımız var, bir hayırseverle birlikte Ataşehir Öğrenci Yurdu ve Kreş Evi’ni çok hızlı bir şekilde bitireceğiz.
-Balatçık, Maltepe, Küçükçiğli pazaryerlerinin üzerini kapatacağız. Yakakent’te yeni pazaryeri inşa edeceğiz.
“Sadri Alışık Açık Hava Sineması, 500 kişilik sinema ve uygun fiyatlı bir kafe inşa edeceğiz.”
-Vatandaşlarımızın sağlıklı ve ucuz yemek yemesi için hızlı bir şekilde Kent Lokantaları’nı hayata geçireceğiz.
-14 bin metrekare kapalı alanla bir otopark inşa edeceğiz ve en büyük sorunlardan birini çözmüş olacağız.

Editör: Tuğkan Üsküp