'Kadın Değil Baş belası', 'Kınalı Yapıncak', 'Feride', 'Makber', 'Bana Derler Fosforlu', 'Vatansızlar" ve 'Rüyalar Gerçek Olsa' gibi birçok Yeşilçam filminde rol alan Engin Çağlar (85), dün akşam Şişli'de yolun karşısına geçmeye çalışırken hızla gelen bir motosiklet sürücüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini duyuran Film-San Vakfı "Film-San Vakfının kurucu üyelerinden ve Türk Sineması’nın ve Yeşilçam’ın değerli oyuncusu Engin Çağlar’a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Güney: Mekanı cennet olsun

19 Mart operasyonları kapsamında tutuklanan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in sosyal medya hesabından da Çağlar'ın geçen yıl katıldığı törende çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Paylaşımda, "Geçtiğimiz yıl Film-San Vakfı’nın ödül töreninde bir araya geldiğimiz Türk sinemasının ve Yeşilçam’ın usta ismi, Film-San Vakfı kurucusu Engin Çağlar’ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrendim. Engin Çağlar’a son görevimizi yaparken fiziken aranızda olamasam da tüm kalbimle ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyorum. Çağlar’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadeleri kullanıldı.

Bunu da yapacaklardı! Minguzzi ailesinin avukatı engel oldu
Bunu da yapacaklardı! Minguzzi ailesinin avukatı engel oldu
İçeriği Görüntüle

Cenaze programı kesinleşti

Çağlar'ın cenaze programını da Film-San Vakfı duyurdu. Duyuruya göre, Çağlar için yarın öğle namazında Şişli Camiinde cenaze töreni düzenlenecek ve daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: ANKA