Evlilik süreci, çiftler için oldukça heyecanlı ve koşturmacalı geçebilir. Hem düğün organizasyonu hem de yeni ev kurma telaşı heyecanın yanına tatlı yorgunlukları da ekleyebilir. Bu yorgunlukların en aza indirilmesi için tüm ihtiyaçların listesini oluşturmak, bu liste doğrultusunda alışverişi tamamlamak ve planlı ilerlemek faydalı olabilir. Ek olarak oluşturulan listenin, mobilya, beyaz eşya, mutfak eşyası gibi kategorilere ayrılması da alışveriş sürecini kolaylaştıran adımlardan olabilir.

Siz de evlilik hazırlığı sürecindeyseniz mobilya alışverişinizde sizlere ilham olabilecek bir içerik ile karşınızdayız. Birlikteliğinizi evlilik ile taçlandırırken zevkinize uygun bir yaşam alanı oluşturmayı ve uzun ömürlü mobilyalar ile sağlam bir başlangıç yapmayı planlıyorsanız doğru adrestesiniz. Bellona mobilya çeşitleri, tam da bu ihtiyacınıza yönelik sayısız seçeneği sizlerle sunuyor. 

Bellona, bünyesinde barındırdığı çeşitli oturma grupları, yemek masaları, yatak odası takımları ve tamamlayıcı mobilyaları ile sıcak bir yuvanın temelini atarken tarzınızı yansıtan dokunuşlarla evinizi renklendirmenizi mümkün kılıyor.

Şimdi hem tarzınızı yansıtmanızı sağlayacak hem de tüm ihtiyaçlarınızı eksiksiz bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak adımları birlikte keşfedeceğiz. “Mobilya düğün paketinde neler var, mini düğün paketi ne demek?” gibi aklınıza takılan bütün soruları birlikte cevaplandıracağız. Yeni evlenenler için mobilya düğün paketleri neleri içerir? Hazırsak soruları cevaplandırmaya başlayalım.

Düğün paketi nedir?

Düğün paketi ismini duyduğunuzda aklınıza ilk gelen kelime evlilik olabilir. Birlikteliğin en mutlu birleşimi olan evlilik süreci, çiftler için yeni bir düzen kurmanın ve yeni başlangıçların habercisidir. Hem heyecanlı hem de telaşlı geçen evlilik hazırlığı süreci, en ince detayları da düşünmeyi gerektirir.

Bir eve alınacak en küçük tuzluktan 8 kişilik yemek masası takımına, nevresim takımından yatak odası mobilyalarına kadar büyük, küçük her detayı barındırır. Bir diğer yandan devam eden düğün hazırlıkları, günlük işler, tatil planları çiftlerin oldukça yoğun ve yorucu bir dönem geçirmesine sebep olabilir.

Bu yorgunluğu hafifletecek ve mobilya seçimlerini kolaylaştıracak düğün paketleri çiftler için büyük bir kurtarıcı olabilir. Düğün paketleri, çeşitli mobilya gruplarının ya da oda takımlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan, birçok ihtiyacı bir arada toplayan mobilya gruplarıdır.

Yemek odası takımı, yatak odası takımı, oturma grubu gibi mobilya gruplarının çeşitli kombinasyonlarda bir araya getirilmesiyle evde hem uyumlu bir görünüm elde edilebilir hem de tek seferde birden fazla ihtiyaç giderilebilir.

Yeni sezon düğün paketleri neleri içerir?

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin sıklıkla tercih ettiği düğün paketleri, evini yenilemek isteyenlerin de göz gezdirdiği paketler arasındadır. En sık tercih edilen düğün paketi üçlü düğün paketidir. Üçlü düğün paketi genellikle yemek odası takımını, oturma grubunu ve yatak odası takımını barındırır.

Bir evin kurulumunda belki de en temel ihtiyaçlar üçlü düğün paketi ile kolaylıkla giderilir. Siz de evlilik hazırlığı yapan çiftlerdenseniz ya da evini yenilemek isteyenlerdenseniz üçlü düğün paketlerini inceleyebilirsiniz.

Buna ek olarak midi, mini, full düğün paketleri de seçenekler arasındadır. Paketlerin içerisinde yer alan takımlar, birçok tamamlayıcı mobilyayı da içerir. Örneğin paketler içerisinde bulunan yatak odası takımı, yatak, baza, başlık, gardırop, komodin, gibi mobilyaları barındırarak temel ihtiyaçlarınızı tek seferde almanıza yardımcı olur.

Peki bu kadar farklı seçenekler bir aradayken en doğru tercihi nasıl yapabilirsiniz? Dikkat edilmesi gereken ipuçlarını birlikte inceleyelim.

Düğün paketi almak isteyenler nelere dikkat etmelidir?

Düğün paketleri evlilik hazırlığı yapan çiftlere birçok açıdan kolaylık sağlayan ve temel mobilya gruplarını bir araya getiren alışveriş paketleridir. Farklı seçeneklerden oluşan kombinasyonlar ile tarzınızı yansıtan düğün paketini seçerek tüm evinizde uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz. Paket halinde satılan tüm mobilyaların aynı tarzda olması, mobilyalarda uyumlu renklerin tercih edilmesi karmaşık bir ev görünümünü engeller.

Hem tarzınızı yansıtan hem de ihtiyaçlarınızı karşılayan, birbiriyle uyumlu mobilyalardan oluşan düğün paketlerini tercih ederken nelere dikkat etmelisiniz?

●      Mobilyaların kalitesi dikkat edilmesi gerekenler listesindeki ilk sırayı alabilir. Özellikle paket halinde alışveriş yapacağınızı göz önünde bulundurursak mobilyaların kalitesi daha da büyük önem kazanır. Birden fazla ürünü tek seferde alacağınız için, alışveriş sürecinizde pakete dahil olan tüm ürünlerin kalitesini özellikle incelemenizi tavsiye ederiz. Düğün paketindeki bir mobilyanın bile kalitesiz olması erken yıpranmasına ve diğer mobilyalarla yakalanan uyumun bozulmasına sebep olabilir.

●      Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta evinize alacağınız diğer eşyaları da göz önünde bulundurarak zevkinizi yansıtacak paketleri seçmek olabilir. Öncelikle hangi tarzın ve renklerin evinizde baskın olmasını istediğinize karar verebilirsiniz. Böylece alışveriş sürecinde zevkinizi yansıtacak renkleri önceliklendirebilirsiniz. Bu sayede hem düğün paketiniz içerisinde yer alan mobilyaların uyumlu olmasını hem de evinizdeki diğer eşyalarla uyumun yakalanmasını sağlayabilirsiniz.

●      Bir başka kriter olarak düğün paketleri içerisinde yer alan mobilyaların fonksiyonelliğine dikkat edebilirsiniz. Örneğin düğün paketi içerisinde yer alan yatak odası takımında bazanın olup olmamasına, varsa bazanın hacmine, kolay açılabilir olmasına, güvenlik önlemlerinin alınmış olmasına göz atabilirsiniz.

●      İlk maddede söz edilen kalite kadar önemli olan bir başka kritere geçebiliriz. Ürünlerin kalitesi kadar o kalitenin ne kadar sürede güvende olduğu da önemlidir. Düğün paketi satın almadan önce paket içerisindeki tüm mobilyaların garanti sürelerini öğrenebilirsiniz. Garanti süresini, bu sürenin uzatılıp uzatılmadığını, garanti kapsamında olan ve olmayan durumları öğrenerek elde ettiğiniz sonuçlara göre kararınızı verebilirsiniz.

●      Elbette bir diğer kriter ise herkesi yakından ilgilendiren fiyatlar olabilir. Düğün paketleri, içerdiği mobilyalara göre, mobilyaların kalitesine göre, tarzına göre çok farklı fiyatlarda olabilir. Ya da yeni sezon düğün paketleri sezona ayak uyduran dokunuşları içerdiği için daha yüksek fiyatlı olabilir. Fakat fiyatlarda bir skala belirlemek zor olsa da düğün paketlerinin ayrı ayrı yapılan alışverişlere göre daha avantajlı konumda olduğunu söyleyebiliriz.

Düğün paketlerinin tüm mobilyalar ile uyumu nasıl sağlanır?

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin ve evini yenilemek isteyenlerin kurtarıcısı olan düğün paketleri, kendi içerisinde belirli bir uyuma sahiptir. Tercih ettiğiniz paket, belirli bir konsepte göre tasarlanmış ve o konsepte uygun temel mobilyalar pakete dahil edilmiştir. Temel mobilyaların yanında yer alan tamamlayıcı ürünler ise yine aynı konseptin korunmasını ve estetik dokunuşlar yapılmasını sağlar.

Düğün paketi içerisindeki mobilyaların uyumunu sağlamak kolay olsa da evdeki diğer eşyalar ile uyumu yakalamak dikkat edilmesi gereken bir nokta olabilir. Örneğin modern görünümün baskın olduğu bir düğün paketi tercih ettiyseniz halıları, perdeleri, sehpaları ve diğer tamamlayıcı ürünleri de bu konsepte uygun olacak şekilde tercih etmelisiniz. Aksi takdirde birbirinden bağımsız tarzda eşyalar tercih ederek evde karışık bir görünümün baskın olmasına sebep olabilirsiniz.

Hayalinizdeki konsepti yansıtan bir düğün paketi bulamadığınız bir anda endişeye kapılmamalısınız. Kendi düğün paketinizi oluşturarak da hayal ettiğiniz tarzı evinize yansıtabilirsiniz. Yukarıdaki başlıkta değindiğimiz dikkat edilmesi gereken kriterleri de atlamadan kendi tarzınızı yansıtan mobilya gruplarını bir araya getirerek paket oluşturabilirsiniz.

Bellona zamansız tasarımları ve kaliteli mobilya çeşitleri ile hayal ettiğiniz düğün paketini oluşturmanızı sağlayabilir. Hemen Bellona’da alışveriş için tıklayın ve hayalinizdeki konsepti tasarlayacak eşsiz mobilya çeşitlerini keşfetmeye başlayın.

Editör: Duygu Kaya