İzmir birbirinden güzel koylara ve plajlara sahip illerimizden biri. Pırıl pırıl denizi ile ünlü olan kentte çok sayıda mavi bayraklı plaj bulunuyor. İzmir Seferihisar plajlarını sizin için derledik.

Akkum Plajı

Akkum Plajı Seferihisar'ın turkuaz renkli denizine sahip plajlardan biridir. Bu koyda hem belediyeye ait hem de özel işletme tesisi bulunuyor. Mavi Bayraklı olan plaj aynı zamanda engelliler için de uygundur. Plajda kullanabileceğiniz duş ve tuvalet de mevcut. Aynı zamanda sezonun gelmesi ile birlikte bölgedeki kafeteryalar da açılıyor. Sezlong ve şemsiye kiralamanız da mümkün. Plajın arka tarafında ağaç altında kendi sandalyenizi getirerek de oturabilirsiniz. Plajın pazar günleri çok kalabalık olduğunu hatırlatmakta fayda var.


Akarca Halk Plajı

Akarca Halk Plajı çok geniş bir alana yayılmış olan plajdır. Bu yüzden ne kadar kalabalık olursa olsun burada hiçbir zaman tıkış tıkışlık hissini tatmazsınız. Uzun plaj boyunca farklı tesisler de bulunuyor. Ancak kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi alıp da gidebilirsiniz. Plaj boyunca duş imkanı var. Aynı zamanda ücretli hizmet veren tuvaletler de bulunuyor. Plajda alışveriş yapabileceğiniz küçük kafeler de mevcut. Akarca'nın suyu Akkum Plajı'na göre daha soğuktur.

Ekmeksiz Plajı

Uzun yıllardır kapalı olan Ekmeksiz Plajı, geçen yıl hizmete açıldı. Plaja araba ile girmek mümkün değil. Bu yüzden arabanızı park ettikten sonra bir süre yürümeniz gerekiyor. Ormanlık bir alanın içinde olan plaj küçük olsa da oturabileceğiniz çok sayıda ağaçlık alan var. İçerde kullanabileceğiniz tuvalet mevcut. Aynı zamanda küçük bir de bakkal bulunuyor. Burada da ihtiyaç duyduğunuz şeyleri alabilirsiniz. Ama birçok kişi hazırlığı yaparak buraya gelmeyi tercih ediyor. Sezlonj ve şemsiye alabileceğiniz bir yer yok. Doğa ve pırıl pırıl bir deniz tercihiniz ise Ekmeksiz Plajı tam size göre. Ancak buranın da özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğunu belirtmekte fayda var.

Çamcaz Koyu

Seferihisar Sığacık'ta bulunan koya gitmek için önce 1 kilometrelik bir yolu yürümeniz gerekiyor. Patika bir yolda yürüyeceğiniz için ayağınıza spor ayakkabı giymeniz önerilir.

Bu koyda tesis bulunmuyor. Bu yüzden yanınızda yiyecek ve içecek götürmeniz tavsiye edilir. Deniz taşlık olduğu için deniz ayakkabısı da bulundurmanız gerekiyor. Bölgele ulaşım zor olduğu için aradığınız sessizliği burada bulabilirsiniz. Aynı zamanda burada kamp yapmak da harika olacaktır.

Maden koyu

Maden Koyu, Seferihisar'ın en gizli koylarından biri. Denizi sığ ve suyu turkuaz renkli olan koy Ekmeksiz Plajı'na çok benzer. Bu plaja gitmek için Güneşköy Sitesi içerisine aracınızı park ettikten sonra biraz yürümeniz gerekecek. Yolun biraz zorlu bir yol olduğunu belirtelim. Koy özellikle kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Bakir bir yerde olduğu için duş, tuvalet, kabin gibi imkanları beklemeyin.

İpekkum Plajı

Bu plaj Seferihisar'ın Doğanbey mevkiinde bulunuyor. Çocuklu aileler için çok uygun bir plajdır. Suyu daha ılık, sığ ve ince kumlu plaj, soğuk suya giremeyenlerin tercihi oluyor. Sahilde tesisler bulunuyor. Aynı zamanda şezlong, duş, şemsiye, tuvalet gibi hizmetlere bulmak mümkün.

Editör: Özlem Çimen Durmaz