İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, yangının izlerini silmek ve doğayı yeniden hayata döndürmek amacıyla uzman ekiplerin hemen harekete geçtiğini belirtti.

Derince, yangının üzerinden tam 4 yıl geçtiğini ve bu süre zarfında toplamda 6 milyon 650 bin fidanın toprakla buluştuğunu açıkladı. Yanan alanın 4 bin hektar büyüklüğünde olduğunu ifade eden Derince, ayrıca zarar görmemiş ancak ağaçlandırma gereken 2 bin 500 hektarlık bölgeyi de projeye dahil ettiklerini kaydetti. Toplamda 6 bin 500 hektarlık alanda çalışma yaptıklarını ve her bir santimetrelik boşluğu ağaçlandırdıklarını vurguladı.

yangın alanıı

Yüzde 100 başarılı  

Yanan alanların kötüye kullanılmadığını ve bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Derince, fidanları dikim sonrası bakımlarını aksatmadıklarını dile getirdi.

Bölgede yeşilin tekrar hakim olmaya başladığını vurgulayan Derince, özellikle kızılçam gibi bölgenin doğal türlerine ağırlık verdiklerini ve yangın güvenliği için gerekli yolları açtıklarını söyledi. Ayrıca, yangın güvenliği yollarının kenarlarına servi ağaçları, zakkum bitkileri ve aromatik bitkilerden biberiye ve kekik gibi türlerin dikildiğini ekledi. Böylece bölgedeki floranın zenginleştirildiğini ifade etti.

Editör: Esra Seyirden