Birikimlerini değerlendirmek isteyenler için en cazip seçeneklerden biri de vadeli mevduat hesabı açmaktır. Bu hesap türü sayesinde birikim sahipleri parasını bankaya emanet eder ve bir süre sonrasında kazancın bir kısmını gelir olarak elde etmiş olur. Farklı yatırım araçlarına yönelmek istemeyenler ya da yatırım yapacak kadar birikime sahip olmayanlar için bu hesap türü tercih edilebilir. Bu sayede birikimlerin değer kaybetmesinin de önüne geçilmiş olur.

Vadeli hesaplar hangi bankayı tercih ettiğinize bağlı olarak günlük, aylık ya da yıllık olabiliyor. Faiz oranları ise hangi bankanın tercih edildiğine bağlı olarak değişebilir. En sık merak edilen hususlardan biri de bankaların faiz oranlarını neye göre belirledikleri oluyor. Faiz oranlarının belirlenmesinde pek çok değişkenin dikkate alındığını belirtmeliyiz. Ancak genel olarak bir fikir vermesi açısından hesaplama genellikle şu şekilde yapılır:

Anapara x faiz oranı x vade / 36500

Bu formül ile vade sonunda oluşacak olan brüt tutar hesaplanıyor. Ortaya çıkan tutar ile hesabınızda bulunan anapara arasındaki fark ise faiz getirisi olarak belirlenen rakamdır. Bankaların faiz oranları birbirinden çok farklı olabiliyor çünkü enflasyon oranlarından TCMB faiz politikalarına kadar pek çok faktör hesaplama yapılırken dikkate alınan parametreler oluyor.

Özellikle bankaların kendi dinamiklerinin de bunda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bankaların mevduat büyüklüğü, vadeli mevduat hesabı açmak isteyenlere sunulan faiz oranlarında belirleyici oluyor. Yüksek faiz sunan bir bankaya yönelmek isteyenlerin seçimi ise çoğunlukla Enpara.com’dur.

Ülkemizde dijital banka dendiğinde ilk akla gelenlerden biri olan Enpara.com, birikimlerini değerlendirmek isteyenler için 3 farklı vadeli mevduat hesabı açma şansı sunuyor. Bunlar;

  • Standart vadeli mevduat hesabı
  • Kur korumalı vadeli mevduat hesabı
  • Dönüşen kur korumalı vadeli mevduat hesabı

Elbette banka tarafından sunulan bu hesap türlerinin faiz oranları da farklı oluyor. Hangi hesap türünü seçeceğinize karar vermeden önce hem hesap türleri ve özellikleri hem de faiz oranları hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Eğer Enpara.com adresine tıklarsanız merak ettiğiniz tüm bu bilgiler anında karşınıza çıkıyor. Bu sayede istediğiniz hesap türünü seçerek hızlı ve kolay bir şekilde hesap açma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vadeli Mevduat Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bu işlemi gerçekleştirmek için kendinizi yormanıza hiç gerek yok. Çünkü sitede hazır mevduat faizi hesaplama aracı bulunuyor. Böylelikle mevcut birikiminizin mevduat hesabı açmanız durumunda size ne kadar kazanç sağlayacağını saniyeler içerisinde hesaplayabilirsiniz. Bunun için hazır hesaplama aracından hesap açılış tutarını belirleyin. TL, USD ve Euro şeklindeki para birimleri arasından birini seçin. Sonrasında ise hesap tipini ve vade gün sayısını belirleyin. Birikiminizin ne kadar getiri sağlayacağını bu hesaplama aracını kullanarak hemen görmeniz mümkün oluyor. Online olarak hesaplama aracını hemen kullanmak için Enpara.com adresine tıklayabilirsiniz. Mevduat faizi hesaplama aracını kullanmak için üye olmanız ya da ücret ödemeniz gerekmiyor.

Vadeli Mevduat Hesabı Ne Kadar Sürede Açılır?

Vadeli mevduat hesabı açmak istediğinizde ne kadar beklemeniz gerektiği de bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Enpara.com vadeli mevduat hesabı açma talebinde bulunduğunuzda hesabınızın kısa zamanda açıldığını söyleyebiliriz. Bu arada hesabınız siz istediğiniz sürece açık kalıyor. Mutlaka belirli bir süreliğine hesap açma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmiyor. Dilerseniz faizin anaparaya otomatik olarak eklenmesi talimatında da bulunabiliyorsunuz. Bu sayede anaparanın da düzenli olarak bir artış kaydetmesi mümkün hale geliyor.

Dilediğiniz zaman hesabınızın kapatılması talebinde de bulunabilirsiniz. Hesabınızın kapatılması durumunda mevcut paranız vadesiz hesabınıza aktarılır. Vadeli mevduat hesap türlerini daha yakından incelemek ve en güncel faiz oranlarına göz atmak için siz de Enpara.com adresine tıklayın. Site üzerinden merak ettiğiniz soruların yanıtlarına kolayca ulaşabilirsiniz. Birikiminizin mutlaka belirli bir oranın üzerinde olması gerekmiyor. Kısacası vadeli mevduat hesabı açmak için alt tutar sınırı yok. Yüksek faiz oranlarından faydalanmak için acele etmelisiniz.

Editör: Murat Attila