İZ GAZETE- 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için çalışmalar sürerken İzmir'de aday adaylığı süreci de devam ediyor. Çiğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını koyan Uygar Yıldırım çalışmalarını sürdürürken neden aday olduğuna ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pandemi süreci ve deprem felaketi beni tetikledi

Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda,"Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş bir nefer olarak afiş aşmaktan, bildiri dağıtmaya, seçim bürolarında çay servisine kadar sahada yapılabilecek her şeyi yaptım, emek verdim. Pandemi süreci ve yaşadığımız büyük deprem felaketi siyasette daha aktif yer almam konusunda beni tetikledi. Özellikle depremin yaşandığı günler elimdeki tüm imkânları harekete geçirerek, yaraların sarılmasına katkı sunmaya çalıştım. İzmir Büyükşehir Belediyesi STK Afet Koordinasyon Merkezi'nde görev aldım, deprem bölgesine defalarca gittim" dedi.

İdealleri olan bir kişi mutlaka risk almalı

Bilim insanı Arşimet'in 'Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım' cümlesini alıntılayan Yıldırım, "İdealleri olan bir kişi mutlaka risk almalı. Kendine kaldıraç olabilecek devlet organizasyonlarında her türlü görevi üstlenmeli. Bu düşüncelerle belediye başkan aday adaylığımı açıkladım. Çiğli’yi sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla mayalamak ve çevresini değiştirmek için aday oldum. Sanatın ruhu, gençliğin dinamizmi eşitlik ve demokrasinin aklıyla hizmet etmeye geliyoruz " açıklamasında bulundu.

Sosyal medya paylaşımları ilgi görüyor

İnternet üzerinde de aktif bir kampanya yürüten Yıldırım'ın, sosyal medya akımına uyarak yaptığı paylaşımlar da oldukça ilgi görüyor.

Editör: Duygu Kaya