Gizem TABAN ŞEBER/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay’a destek olmak için, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Suavi konseri büyük coşkuyla gerçekleşti. Karabağlar Uğur Mumcu Park’ında yapılan etkinlikte Sanatçı Suavi’nin yanı sıra Sanatçı Hasan Yükselir ve Sanatçı Cahit Berkay da sahne aldı. Yüzlerce vatandaşın akın ettiği konserde sahne alan sanatçılar CHP Adayı Kınay için destek istedi. 

Karabağlar'da biz varız

Alandaki coşkulu kalabalığa seslenen CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, “Bizler 1 ay önce yine bu meydanda ‘merhaba’ diyerek yolculuğumuza başlamıştık. Şimdi 1 aydır sokaklarda sizlerle bir araya geliyoruz, hedeflerimizi, hayallerimizi paylaşıyoruz ve ben görüyorum ki; bir ay önce olduğu gibi şimdi de her birimizin gözlerinde aynı heyecan, aynı umut, aynı dayanışma var. Bir ay önce bu meydanlarda hayallerimi, umutlarımı, 25 yıllık toplumsal ve mesleki mücadelemde adım adım ördüğüm tüm birikimini sizlere emanet emiştim. Her birinizin gözlerindeki umudu ve heyecanı da kendime emanet almıştım. Size, ‘Var mısınız?’ diye sormuştum, siz de ‘Varız’ demiştiniz. Şimdi görüyorum ki Karabağlar’da her sokakta her sohbette biz varız. Karabağlar’da umudunu yitiren herkes için biz varız. Ülkede umutlarımızı, hayallerimizi çalanlara, bizi karanlığa itmek isteyenlere karşı Karabağlar’da sesimizi, gücümüzü büyütmek için biz varız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için gerçekleştirdiğimiz bu programda; Karabağlar’da emeği olan, sözü olan, yüreği olan kadınlarımızın daha görünür olması için, seslerini büyütmek için bugün de bir araya geldik. Bizler Karabağlar’da kimsenin öteki hissetmediği, her birimizin dayanışma içinde olduğu, her bir mahallemizde her birimizin sesini duyduğumuz, hak ettiğimiz sağlıklı kentlerde daha iyi bir yaşamı, CHP’nin haktan yana, toplumdan yana belediyecilik anlayışıyla büyüteceğiz. Bizler, sözlerimizi yandaşa değil vatandaşa hizmet etmek için büyütüyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, emeklilerimiz, emekçilerimiz için bu sözlerimizi büyütüyoruz. Karabağlar için biz varız” diye konuştu. CHP Belediye Başkan Adayı Kınay, konuşmasının ardından desteklerinden dolayı Sanatçılar; Suavi, Cahit Berkay ve Hasan Yükselir’e teşekkür etti.

Desteğe çağırdı

Karabağlar seçmenini CHP Adayı Helil Kınay’a destek olmaya davet eden Sanatçı Suavi, “Helil Hanım’ın birçok nedenle avantajları var. Eğitimi kuşkusuz bunlardan bir tanesi… Ama dahası, adının anlamı gibi samimiyet ve dostlukla özdeşleşir bir yapıya sahip olması… Eğer bir kente kadının eli değerse, o kent mutlaka çok daha güzelleşir. Herhangi biri belediye başkanı olabilir ama Helil arkadaşın varlığı, kadın üzerinde yürütülen egemenliğe karşı isyanın dimdik duruşuyla özdeşleşmektedir. Aldığı eğitimle, demokrasiden ve özgürlükten yana olan yüreğiyle desteği hak etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Demokrasi sevdalısı

Kınay’dan övgü dolu sözlerle bahseden Sanatçı Cahit Berkay da şunları söyledi: “Bu etkinlik için davet aldım, sebebini söyleyince bir saniye bile düşünmeden geldim. Çünkü Helil Kınay’ı tanıyorum. Onun demokrasi sevdalısı olduğunu biliyorum. Laik Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı olduğunu biliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine olan saygısını, sevgisini biliyorum, doğaya olan sevdasını biliyorum.  Helil Hanım bu sevdasını Karabağlar için harcayacak.”

Sanatçı Hasan Yükselir, Helil Kınay’ın; emeğin, çevrenin, doğanın savunucusu bir kadın olduğuna vurgu yaparken Sanatçı Orhan Aydın da video mesaj göndererek CHP’li Kınay’a başarılar diledi. Aydın’ın mesajında, “Değerli Helil kardeşim, 31 Mart’a çok az kaldı. Bu ülke bugüne kadar acılar içinde kıvranarak geldi. Önümüzdeki aydınlık günlerin yaratılması için girdiğin mücadelede seni selamlıyorum. Barış, kardeşlik, eşitlik, özgürlük, sanat ve aşk için kolaylıklar diliyorum. Yaşasın hayat yaşasın sanat yaşasın barış, kardeşlik ve eşitlik” sözleri yer aldı.

Editör: Tuğkan Üsküp