Türkiye’de en fazla Ege Bölgesi’nde yetiştirilen arapsaçı, sindirimi düzenleme özelliği ile bilinmektedir. Ayrıca sakinleştirici özelliği de bulunan arapsaçı, depresyon, uykusuzluk ve stres gibi sorunların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. İçinde yer alan mineraller sayesinde kalp sağlığını da desteklemekte olan arapsaçı, çorba, salata ve et yemeklerinde kullanılabilmektedir. Kuzu kuşbaşı, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan, un, süzme yoğurt, limon suyu ve tuz ile terbiyesi yapılan kuzu etli arapsaçı, Urla’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Kuzu Etli Arapsaçı nasıl yapılır?

Malzemeler:

-500 gram arapsaçı
-500 gram kuzu kuşbaşı
-1 büyük kuru soğan
-zeytinyağı

Terbiyesi için

-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı süzme yoğurt
-yarım limon suyu
-tuz

Kuzu etli arapsaçı tarifi

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Orta ateşte zeytinyağı koyduğunuz tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çekince iri iri doğranmış soğanı ilave edin.

Soğanlar kavrulunca iri doğranmış arapsaçını ekleyin ve kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin, tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Terbiyesi için un, yoğurt, limon suyu ve 1 çay bardağı suyu ilave ederek karıştırın.

Yemeğin suyunda biraz ilave ederek ılık bir hale getirin ve terbiyeyi yavaşça yemeğe ekleyin. Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. İşte bu kadar.

Editör: Özlem Çimen Durmaz