Yaz sezonu geldi. Vatandaşlar Urla'da denize girilecek yerleri internetten aramaya başladı. Peki Urla'nın en güzel plajları hangileri? Urla'da nerede denize girilir? Urla'nın plajlarını sizin için derledik.

1-Zeytineli Plajı

Urla ilçesinin güneydoğusunda, merkeze yaklaşık 40 kilometrelik uzaklıkta yer alır. Zeytineli köyünün sınırlarında olan bozulmamış bir doğaya sahip, küçük bir plajdır. Kamp yapmaya uygun alanı vardır.

2-Yağcılar Plajı

Urla ilçesinin güneyinde, merkeze yaklaşık 24 kilometrelik uzaklıkta yer alır. Bozulmamış bir doğaya sahip, küçük bir plajdır. Kamp yapmaya uygun alan bulunur.

3-Demircili Plajı

Demircili Plajı, Urla'nın merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Plaj rüzgârlı olduğu için sörf yapılabiliyor ve nisan ayından kasım ayına kadar dalış dersleri verilebiliyor oluşu önemli özelliklerindendir. Plajda kafe, soyunma kabini, duş ve tuvalet bulunmaktadır.

Denizi aşırı soğuktur.

4-Deniz Yıldızı Plajı

Urla'nın güneyinde, Demircili Köyü'nün kıyı kesiminde Bodrum Koyu'ndadır. Berrak ve sıcak bir denize sahip olan plajda, plaja hizmet veren bir tesis vardır. Aynı zamanda şezlong, şemsiye gibi plaj donatıları da bulunur.

5- Han Koyu

Urla ilçesinin güneyinde, merkeze yaklaşık 16 kilometrelik uzaklıkta yer alır. Bozulmamış bir doğaya sahip, küçük bir plajdır. Kamp yapmaya uygun alanı vardır.


6-Önen Koyu

Urla ilçesinin güneyinde, merkeze yaklaşık 17 kilometrelik uzaklıktadır. Bozulmamış bir doğaya sahip, küçük bir koydur. Herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Kamp yapmaya uygun bir koydur.

7-Urla Balıklıova Koyu

Balıklıova Koyu, Urla merkeze yarım saat uzaklıktaki küçük bir sahil kasabası olan Balıklıova'da yer almaktadır.

Balıklıova Koyu'na Çeşme yolunda ilerlerken Gülbahçe sapağına girip Gülbahçe, Karapınar'ı geçtikten sonra ulaşabilirsiniz.

Denizin suyu serin ve bölge esintilidir. Balıklıova salaş balık restoranları ile meşhurdur. Akşamüstü dönmeden Manzara Restoran'da hem balık yemeli hem de manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

8-Kum Denizi Halk Plajı

Urla ilçesi sınırlarındaki Kum Denizi Plajı, 1 kilometre uzunluğuna sahip olup kısa sürede hem mavi bayrak almış, günübirlik ve ekonomik tatil yapmak isteyenlerin gözdesi haline gelmiştir. Kum Denizi Plajı, su oyunları parkı, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeteryaları, yeşil alanları ve engellilere ilişkin düzenlemeleri ile dikkat çeker.

Denizi sığdır. Özellikle çocuklu aileler için uygundur. Ancak derin suda yüzmeyi seviyorsanız tavsiye etmiyoruz.


9-TCDD Urla Eğitim ve Dinlenme Tesisleri

150 metre uzunluğundaki plajıyla denize sıfır olup tesisinde alakart restoran, sahil kafeterya, çay bahçesi ve büfe bulunuyor.

Tesiste kalabileceğiniz pansiyonlar olduğu gibi günü birlik de giriş yapabiliyorsunuz. Tabii ki pansiyonda kalmak için önceden rezervasyon yaptırmanız şart. Eğer bir aracınız yoksa bu tesis tam size göre. İzmir Fahrettin Altay'dan Urla Çeşmealtı minibüsüne binerek tesisin tam önünde inebilirsiniz. Tesise girmek ücretlidir. İçinde duş, tuvalet, şezlong bulunmaktadır ve bunlar için ayrı bir ücret ödemeniz gerekmez.

Çocuklu aileler için de uygun kaydıraklı sığ denizin olduğu bir yer mevcutken, derin suda yüzmek isteyenler ise iskeleden atlayarak, pırıl pırıl suyun keyfini çıkarabilir.

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/İzmir haberleri/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz